Latvijas hokejistam Freibergam piešķirta 33 spēļu diskvalifikācija NCAA turnīrā
2012. gada 3. augusts, 10:14

Latvijas hokejistam Freibergam piešķirta 33 spēļu diskvalifikācija NCAA turnīrā

Jauns.lv

Jaunais Latvijas hokeja aizsargs Ralfs Freibergs izpelnījies diskvalifikāciju uz 33 Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) jaunās sezonas spēlēm, vēsta portāls "Sent-trib.com".

Sākot no 2009.gada, Freibergs divas sezonas pavadīja Ziemeļamerikas Hokeja līgā (NAHL), bet pagājušo sezonu viņš aizvadīja Savienoto Valstu hokeja līgā (USHL).

Nākamo sezonu aizsargs apņēmies sākt NCAA pirmās divīzijas komandā Boulinggrīnas "Falcons", tomēr par profesionāla hokeja spēlēšanu iepriekš savas karjeras gaitā viņš tagad saņēmis bargu sodu no līgas vadības.

2009., 2010. un 2011.gadā Freibergs kopā ar Latvijas U-20 izlasi startēja pasaules čempionātā, bet 2009./2010.gada sezonā, lai labāk sagatavotos turnīram, komanda ar nosaukumu "Dinamo/Juniors" startēja Latvijas atklātajā čempionātā un Baltkrievijas atklātajā čempionātā (BAČ).

Piedalīšanās šādos turnīros vērtējama kā profesionāla sportista gaitu sākšana, kas ir pretrunā ar NCAA noteikumiem.

Aizsargam piešķirta viena mača diskvalifikācija par katru spēli, kuru viņš aizvadīja "Dinamo/Juniors" kreklā.

Komandas vadība ASV medijiem apstiprinājusi, ka jau iepriekš zinājusi par šāda soda iespējamību.

Pašlaik 21 gadu vecajam hokejistam atļauts piedalīties komandas treniņos un citās ikdienas aktivitātēs. Freibergs un viņa ģimene cenšas panākt, lai NCAA mīkstina piešķirto sodu.

Ja diskvalifikācija tiks atstāta spēkā, Freibergs varētu tikt svītrots no komandas pieteikuma dalībai NCAA nākamās sezonas turnīrā. Tādējādi viņam, sākot no nākamā gada, atkal būtu tiesības četras sezonas spēlēt NCAA līmenī.

Pagājušās sezonas USHL regulārajā čempionātā Freibergs 60 cīņās guva astoņus vārtus un veica 35 rezultatīvas piespēles, kļūstot par visas līgas rezultatīvāko aizsargu.

Video par Ralfu Freibergu

LETA  / Foto: Ekrānuzņēmums no video