Kultūra
2012. gada 5. augusts, 09:04

Rīgas Centrāltirgū būs vērojama igauņu mākslinieču performance

Jauns.lv

Rīgas Centrāltirgū sestdien pie Administrācijas ēkas būs vērojama igauņu mākslinieču Epas Kubu un Flo Kasearu performance "Holy High-Tech", kas notiek festivāla "Dirty Drama" ietvaros, pavēstīja "Dirty Deal Teatro" sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Murāne.

Kubu ir scenogrāfe un vizuālā māksliniece, kas studējusi scenogrāfiju gan Latvijas Mākslas akadēmijā, gan Igaunijas Mākslas akadēmijā. Viņa ir bijusi scenogrāfe un kostīmu māksliniece arī izrādēm Latvijā, piemēram, Māras Ķimeles iestudētajai izrādei "Trīs māsas" Jaunajā Rīgas teātrī.

Savukārt Kasearu ir vizuālā māksliniece, kas jau iepriekš viesojusies Latvijā ar saviem darbiem. Viņa, piemēram, ir autore video darbam "Bēgšana Rīgā", kas pērn tika rādīts "kim?" laikmetīgās mākslas centrā, kā arī piedalījās Cēsu Mākslas festivālā.

Performance "Holy High-Tech" ir kā turpinājums 2.augusta vakarā notikušajai performancei "Urbānā pasaka", kura notika Eduarda Smiļģa Teātra muzeja dārzā un ar kuru tika atklāts festivāls "Dirty Drama".

Performance centrāltirgū būs vērojama no plkst. 15 līdz 16.

Starptautiskais laikmetīgās skatuves mākslas festivāls "Dirty Drama" notiek no 2. līdz 5. augustam, un šo dienu laikā tiek spēlētas performances, izrādes un notiek dramaturgu cīņas.

BNS