Sabiedrība
2012. gada 13. augusts, 07:43

Baltijas valstu PVD vadītāji pārrunās sadarbību slimību apkarošanas programmās

Jauns.lv

Nākamās nedēļas vidū Latvijā notiks Baltijas valstu pārtikas un veterināro dienestu vadītāju darba sanāksme, kuras laikā tiks pārrunāta sadarbība dažādu slimību apkarošanas jautājumos.

Kā biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Zemkopības ministrijas pārstāvji, sanāksme notiks notiks no 15.augusta līdz 17.augustam.

Pirmajā sanāksmes dienā Baltijas valstu veterināro dienestu vadītāji tiksies ar zemkopības ministri Laimdotu Straujumu. Tikšanās laikā pārrunās triju Baltijas valstu kopējās darbības dzīvnieku infekcijas slimību apkarošanā, vienādu garantiju nodrošināšanu starpvalstu tirdzniecībā un kopīgu pozīciju, risinot Baltijas valstīm svarīgus jautājumus Eiropas Savienībā (ES).

Tāpat veterināro dienestu vadītāji viesosies ministrijas Pārtikas un veterinārajā departamentā un apmeklēs Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātnisko institūtu "BIOR".

Savukārt 16.augustā un 17.augustā Baltijas valstu pārtikas un veterināro dienestu vadītāji pārrunās pierobežas vakcinācijas buferzonas izveidi sadarbībā ar Eiropas Komisiju, Krieviju un Baltkrieviju, analizēs esošo situāciju un vienosies par tālākiem risinājumiem.

Sanāksmes darba kārtībā ir arī Āfrikas cūku mēra izplatība Krievijā un Ukrainā pēdējo mēnešu laikā un potenciālie slimības draudi Baltijas valstīm, kā arī infekciozā katarālā drudža statusa analīze Baltijas valstīs. Darba kārtībā aktuāls jautājums būs sevišķi bīstamu infekcijas slimību ekspertu operatīvās sadarbības veicināšana Baltijas valstīs.

LETA

Tēmas