Sabiedriskā transporta vadītāji un velosipēdisti diskutē par sapratni un toleranci
Latvijas Riteņbraucēju apvienības valdes priekšsēdētājs Viesturs Silenieks skaidroja, kā velosipēdists jūtas uz ceļa, un aicināja sabiedriskā transportlīdzekļa vadītājus uz savstarpējo sapratni.
Runā Rīga
2012. gada 30. augusts, 15:51

Sabiedriskā transporta vadītāji un velosipēdisti diskutē par sapratni un toleranci

Jauns.lv

Šodien, 30. augustā, Rīgas satiksmē norisinājās seminārs - diskusija Sabiedriskā transporta vadītāju un velosipēdistu savstarpējā sapratne. Semināra laikā tika analizētas dažādas situācijas uz ceļa starp velosipēdistiem un sabiedriskā transporta vadītājiem, atkārtoti ceļu satiksmes noteikumi, kā arī apspriestas situācijas, kā, piedaloties kopējā satiksmē, izvairīties no konfliktiem starp transportlīdzekļu vadītājiem un velosipēdistiem, portālu Kasjauns.lv informēja Rīgas domē.

Semināru atklāja Rīgas satiksmes valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens, uzsverot šī semināra mērķi – rast savstarpējo sapratni starp sabiedriskā transporta vadītājiem un velosipēdistiem, kā arī identificēja līdz šim raksturīgākās konflikta situācijas.

Turpinājumā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes priekšnieka vietnieks Normunds Krapsis deva ieskatu situācijai no policijas redzes punkta, uzskaitīja negadījumu statistiku, atzīstot, ka negadījumu skaits starp transportlīdzekļu vadītājiem un velosipēdistiem ir salīdzinoši neliels, kā arī skaidroja biežākos nesaprašanās cēloņus.

Ceļu satiksmes drošības direkcijas Kvalifikācijas daļas vadītājs Juris Teteris semināra dalībniekiem atgādināja ceļu satiksmes noteikumus un paskaidroja, kā tie praktiski ievērojami ikdienā.

Latvijas Riteņbraucēju apvienības valdes priekšsēdētājs Viesturs Silenieks skaidroja,  kā velosipēdists jūtas uz ceļa, un aicināja sabiedriskā transportlīdzekļa vadītājus uz savstarpējo sapratni. Semināra noslēgumā tika analizētas situācijas, kuras visbiežāk izraisa konfliktus, un sniegti padomi, kā no tiem izvairīties.

Pēc semināra dalībnieku uzstāšanās notika spraiga diskusija, kuras laikā ikvienam bija iespēja uzdot jautājumus, dalīties praktiskajā pieredzē, kā arī sniegt ierosinājumus. Izskanēja priekšlikumi par plašāku diskusiju masu medijos, likumdošanas sakārtošanu un infrastruktūras uzlabošanu. Rīgas satiksme atgādina, ka savstarpēja sapratne, piedaloties kopējā satiksmē, ir ļoti svarīga. Būtiski ir ne tikai uzskaitīt tiesības, bet arī ar sapratni izturēties vienam pret otru.

Izglītojošais seminārs norisinājās Rīgas satiksmes 2. trolejbusu parkā. Semināru – diskusiju organizēja Rīgas satiksme, sadarbojoties ar Valsts policiju, Ceļu satiksmes drošības direkciju un Latvijas Riteņbraucēju apvienību. Atbildīgo pārstāvju viedokļos, situāciju analīzēs un priekšlikumos ieklausījās vairāk ap 200 Rīgas satiksmes transportlīdzekļu vadītāji.

Karlīna Timofejeva, Foto: Lita Krone/ LETA

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību