Sabiedrība
2012. gada 31. augusts, 01:42

Izglītības kvalitātes valsts dienesta vadītājas amatam virzīs Initu Juhņēviču

Jauns.lv

Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) vadītājas amatam virzīs līdzšinējo Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Izglītības departamenta direktora vietnieci vispārējās izglītības jomā Initu Juhņēviču, informēja izglītības un zinātnes ministra padomnieks Reinis Tukišs.

Plānots, ka rīkojuma projektu par Juhņēvičas iecelšanu IKVD vadītājas amatā iesniegs nākamās nedēļas valdības sēdei.

Juhņēviča 1992.gadā beigusi Latvijas Universitāti (LU), iegūstot latviešu valodas un literatūras un krievu valodas un literatūras skolotājas kvalifikāciju. 1996.gadā paaugstinājusi savu profesionālo kvalifikāciju, iegūstot tiesības mācīt angļu valodu. 2003.gadā LU iegūts izglītības zinātņu maģistra grāds.

Visa līdzšinējā Juhņēvičas profesionālā darba pieredze saistīta tikai ar izglītības jomu. Darba gaitas viņa sākusi kā latviešu valodas skolotāja Jelgavas 7.vidusskolā, bijusi angļu valodas skolotāja Šķibes pamatskolā, Šķibes pamatskolas direktore un izglītības metodiķe Jelgavas rajona Izglītības pārvaldē.

No 2002.-2004.gadam Juhņēviča bijusi skolu konsultante IZM Izglītības sistēmas attīstības projektā, izstrādājot skolu darba kvalitātes vērtēšanas modeli, pēc kura pašlaik notiek skolu akreditācija. Viņa ir vairāku autordarbu līdzautore, piemēram, "Skolu vērtēšanas un attīstības plānošanas rokasgrāmata", "Skolu darbības kvalitātes vērtēšanas metodika" un "Skolu darbības kvalitātes vērtējuma līmeņi un to apraksti".

Kopš 2004.gada Juhņēviča strādā IZM. Viņa ir izstrādājusi būtiskāko izglītības politikas plānošanas dokumentu - Izglītības attīstības pamatnostādnes 2007.-2013.gadam. Juhņēviča ir apguvusi Izglītības līdera programmu Singapūras Nacionālās izglītības institūtā, viņa ir "Microsoft" programmas "Partners in Learning" starptautiskā tiesnese inovatīvo skolu vērtēšanā. Vairākus gadus Juhņēviča bijusi Eiropas skolu inspektore, darbojusies daudzos ar izglītības nozari saistītos projektos.

Kā ziņots, līdzšinējais IKVD vadītājs Aivars Stankevičs augusta vidū iesniedza atlūgumu, kurā norādīja, ka savus amata pienākumus pārtrauks veikt no šā gada 1.septembra.

Stankevičs aģentūrai LETA iepriekš stāstīja, ka viņš vēlas pievērsties augstākajai izglītībai un zinātnei, konkrētāk gan neatklājot savus nākotnes plānus.

Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis IKVD vadībai bija lūdzis iesniegt priekšlikumus par to, kā turpmāk varētu strādāt IKVD. Šādu priekšlikumu vietā ministrs saņēma Stankeviča atlūgumu.

Ministrs uzsvēra, ka nākotnē IKVD būs jāmainās un kontrolējošo funkciju vietā tai būs jāsniedz atbalsta funkcijas izglītības iestādēm.

LETA