Džensons Batons izcīna uzvaru Beļģijas "Grand Prix" kvalifikācijā
Šī Batonam bija otrā uzvara kvalifikācijas sacensībās šosezon.
2012. gada 1. septembris, 16:38

Džensons Batons izcīna uzvaru Beļģijas "Grand Prix" kvalifikācijā

Jauns.lv

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 12.posma - Beļģijas "Grand Prix" - kvalifikācijas sacensībās sestdien uzvaru izcīnīja 2009.gada pasaules čempions brits Džensons Batons no "McLaren-Mercedes" komandas.

Šī Batonam bija otrā uzvara kvalifikācijas sacensībās šosezon.

Izšķirošajā kvalifikācijas sesijā Batons par 0,298 sekundēm apsteidza japāni Kamui Kobajaši no "Sauber" vienības.

No otrās starta rindas svētdienas sacensības uzsāks venecuēlietis Pastors Maldonado ("Williams") un soms Kimi Raikonens ("Lotus").

Piekto vietu kvalifikācijā ieņēma otrs "Sauber" komandas braucējs meksikānis Serhio Peress, kuram sekoja divkārtējais pasaules čempions un pašreizējais kopvērtējuma līderis spānis Fernando Alonso ("Ferrari"). Septīto ātrāko apļa laiku sasniedza "Red Bull" komandas austrāliešu braucējs Marks Vēbers, astotais bija Batona komandas biedrs un tautietis Lūiss Hamiltons, bet pirmo desmitnieku noslēdza otrs "Lotus" vienības braucējs Romēns Grožāns no Francijas un brits Pols di Resta ("Force India").

Tiesa, Vēberam par ātrumkārbas nomaiņu tika piespriests piecu starta vietu sods, līdz ar to kā septītais svētdienas sacīkstes sāks Hamiltons, no astotās pozīcijas startēs Grožāns, di Resta startēs no devītās vietas, bet no desmitās pozīcijas sacensības sāks pēdējo divu gadu pasaules čempions vācietis Sebastjans Fetels ("Red Bull").

Sacensības sāksies svētdien plkst.15 pēc Latvijas laika.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 11 posmiem līderpozīcijā atrodas Alonso, kurš iekrājis 164 punktus, bet otro vietu ar 124 punktiem ieņem Vēbers. Trešajā pozīcijā ar 122 punktiem atrodas Fetels, bet ceturto vietu ar 117 punktiem ieņem Hamiltons, kuram vienu punktu zaudē Raikonens.

Konstruktoru kausā stabilā līderpozīcijā ar 246 punktiem atrodas "Red Bull" vienība, kurai 53 punktus zaudē "McLaren-Mercedes". Vēl par punktu atpaliek "Lotus", bet "Ferrari" ar 189 punktiem ieņem ceturto vietu.

Šosezon F-1 kalendārā paredzētas 20 sacīkstes, no kurām pēdējās novembrī notiks Brazīlijā. Šosezon aizvadāmo sacīkšu skaits ir par vienām lielāks nekā pagājušajā sezonā.

LETA/Foto: AFP/LETA