Sabiedrība
2012. gada 7. septembris, 23:46

Ārstu biedrībā spriedīs par smēķēšanas ierobežošanas pasākumiem

Jauns.lv

Otrdien, 11.septembrī, notiks Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) organizēta apaļā galda diskusija "Smēķēšanas ierobežošana Latvijā", informēja biedrības pārstāve Antra Gaile.

Diskusijas mērķis ir aktualizēt smēķēšanas izplatības ierobežošanu un vienoties par pasākumu kopumu, ko piedāvāt iekļaut esošajā likumdošanā ar mērķi mazināt smēķēšanas izplatību.

Dalībnieki diskutēs par nepieciešamību dot tiesības pašvaldībām ierobežot smēķēšanu konkrētās vietās, teritorijās, kā arī nepieciešamību mainīt tabakas produktu tirdzniecības noteikumus.

Tāpat pasākumā iepazīstinās ar Eirobarometra aptauju "Eiropas Savienības iedzīvotāju attieksme pret tabaku" un Eiropas Komisijas (EK) pretsmēķēšanas kampaņu "Beidz smēķēt, sāc augstāk mērķēt", kā arī ar veselības mācības nozīmi smēķēšanas izplatības mazināšanā jauniešu vidū un ar smēķēšanu saistīto slimību izplatību Latvijā.

Diskusijā piedalīsies LĀB prezidents Pēteris Apinis, Latvijas Kardioloģijas centra vadītājs profesors Andrejs Ērglis, Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Torakālās ķirurģijas centra vadītājs Jāzeps Baško, Latvijas Tuberkulozes un plaušu slimību ārstu asociācijas valdes priekšsēdētājs asociētais profesors Alvils Krams. Savu dalību apstiprinājusi arī Latvijas ģimenes plānošanas un seksuālās veselības asociācijas "Papardes zieds" valdes priekšsēdētāja Iveta Ķelle, Veselības ministrijas Veselības veicināšanas nodaļas vadītāja Ilze Straume, kā arī Slimību profilakses un kontroles centra sabiedrības veselības analītiķe Iveta Pudule.

Saeimas deputātus diskusijā pārstāvēs Romualds Ražuks un Vitālijs Orlovs.

Piedalīties aicināti arī Latvijas Universitātes Atturības un veselības izglītības veicināšanas biedrības un Latvijas Medicīnas studentu asociācijas pārstāvji.

Diskusija sāksies plkst.15 LĀB telpās, Rīgā, Skolas ielā 3.

Diskusija tiek rīkota ar EK pretsmēķēšanas kampaņas "Beidz smēķēt, sāc augstāk mērķēt" atbalstu.

LETA