Sabiedrība

Saeimas komisijā atbildīgās amatpersonas iztaujās par fotoradaru nodrošināšanu uz ceļiem

Jauns.lv

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā trešdien uzklausīs Valsts policijas un Iekšlietu ministrijas pārstāvjus par risinājumiem, lai arī turpmāk uz ceļiem darbotos fotoradari, liecina komisijas sēdes darba kārtība.

Saeimas komisijā atbildīgās amatpersonas iztaujās ...

Uz komisijas sēdi uzaicināta Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone un Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis, aģentūrai BNS pastāstīja komisijas vadītājs Ainars Latkovskis ("Vienotība").

Fotoradaru uzstādītāja "V-Traffic" (iepriekš "Vitronic Baltica un Partneri") pārstāvji gan nav aicināti.

Komisijas deputāti vēlas arī noskaidrot, kāda būs noslēgtā pagaidu vienošanās par ātruma kontroli, taču personīgi Latkovski gan māc šaubas par to, vai valstij no uzņēmuma jāatpērk fotoradari.

"Ja valsts gatavojas atpirkt, tad par kādu naudu. Mans personīgais viedoklis, ka vienīgā lieta, kas valstij jāatpērk, ir stacionāro radaru izvietošanas vietas un tikai tās, kuras ir nodotas ekspluatācijā un kurām juridiski atrisināti visi jautājumi. Pēc valdības sēdes paziņojums, ka fotoradari valstij nemaksās vairāk kā desmit miljonus mani ļoti izbrīnīja. Vai tiešām valstij naudu nav kur likt un valstij jāapmaksā vienas firmas neveiksmīgs bizness," norādīja Latkovskis.

Jau ziņots, ka no piektdienas līgums ar fotoradaru uzstādītāju "V-Traffic" ir izbeigts un tas nozīmē, ka par fotoradaru fiksētajiem pārkāpumiem netiks sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli.

Patlaban norisinās sarunas par iespēju noslēgt pagaidu vienošanos ar komersantu, lai ātruma kontrole uz Latvijas ceļiem pārejas periodā tiktu nodrošināta tādā pašā līmenī.

Valdība jau iepriekš nolēma meklēt risinājumu, lai esošos radarus atpirktu. Uzņēmējs ir piedāvājis summu, kuru Iekšlietu ministrija pagaidām neatklāj, taču tā būšot mazāka par desmit miljoniem latu.

Iepriekš amatpersonas izteikušās, ka lēmuma pieņemšanai par radaru pārņemšanu būs nepieciešami divi mēneši, lai veiktu mērierīču auditu un risinātu sarunas ar uzņēmumu par radaru iegādi.

Līdz šim uz Latvijas ceļiem pavisam darbojās 61 uzņēmuma fotoradars – 27 stacionārie fotoradari un 34 pārvietojamie, no kuriem četri ir savulaik Valsts policijas iegādātie.

BNS