Kultūra
2012. gada 5. oktobris, 12:44

Dailes teātrī ar izrādi "Tetovētā roze" debitē režisors Jurijs Djakonovs

Jauns.lv

Šovakar plkst.19 Dailes teātra Mazajā zālē pirmizrādi piedzīvos izrāde "Tetovētā roze", ar kuru Dailes teātrī debitēs režisors Jurijs Djakonovs.

Djakonova veidotā izrāde-projekts "Tetovētā roze" ir Tenesija Viljamsa komiskā traģēdija, aģentūru LETA informēja teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Jakovļeva.

Projekts tapis, Dailes teātrim sadarbojoties ar teātra attīstības apvienību "Daile". Šī projekta mērķis ir radīt platformu, uz kā bāzes sadarbībā ar Dailes teātri būtu iespējams veidot izrādes, to izveidē piesaistot aktierus un režisorus no citiem Latvijas teātriem un ārvalstīm.

Izrāde-projekts "Tetovētā roze" iecerēts kā pirmais vairāku starpnozaru sadarbības projektu sērijā, kur katra izrāde ir patstāvīgs un dzīvotspējīgs produkts, vienlaikus radot platformu nākamajiem projektiem.

"Tetovētā roze" tiek uzskatīta par visoptimistiskāko Viljamsa lugu, un tā saņēmusi arī prestižo Tonija balvu kā gada labākā luga.

Izrādē spēlēs aktrises Karīna Tatarinova un Maija Doveika, kā arī Dailes teātra aktieri Aldis Siliņš un Gints Andžāns. Režisors Djakonovs radošajā komandā aicinājis piedalīties scenogrāfu Eināru Timmu, horeogrāfi Kristīni Vismani, kostīmu mākslinieci Jeļenu Pavļenko un gaismu mākslinieci Martu Lauri.

LETA