Sabiedrība

Aptauja: Viesu māju klientu skaitu sliktā vasara nav ietekmējusi

Jauns.lv

Viesu māju klientu skaitu sliktā vasara nav ietekmējusi, liecina biznesa portāla "Nozare.lv" veiktā viesu māju aptauja.

Aptauja: Viesu māju klientu skaitu sliktā vasara n...

Aglonas novada viesu mājas "Aglonas Cakuli" pārstāve Mihalīna Cakule pastāstīja, ka par spīti laika apstākļiem, kas šovasar nelutināja, šis gads viesu namam gan apgrozījuma, gan klientu skaita ziņā nebūs sliktāks par iepriekšējo un varbūt pat būs nedaudz labāks.

Cakule gan atzina, ka viesi šovasar vienā apmeklējuma reizē tērējuši mazāk, taču viesu namā ciemojušies biežāk. "Lielākoties "Aglonas Cakulu" viesi ir Latvijas iedzīvotāji, tostarp arī korporatīvo pasākumu rīkotāji, taču ir arī atpūtnieki no Lietuvas, Igaunijas, Vācijas, Itālijas, Francijas un Krievijas," pastāstīja viesu mājas pārstāve.

Viesu nams un tam blakus esošais atpūtas komplekss vienlaikus var uzņem aptuveni 100 viesu. Cakule atzina, ka situāciju nākamajā gadā pašlaik grūti prognozēt, taču norādīja, ka ir arī klienti, kas viesu namu jau rezervējuši nākamajam gadam.

Arī Brocēnu novada viesu mājas "Smuku muiža" klientu menedžere Iveta Grota atzina, ka šī vasara gan klientu skaita, gan apgrozījuma ziņā bijusi labāka nekā pagājušajā gadā, jo sliktais laiks korporatīvo pasākumu un dažādu svinību rīkotājus no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, kā arī Skandināvijas valstīm no plānotās atpūtas nav atturējis.

Viesu nama pārstāve uzsvēra, ka viesi par cenu šovasar nav īpaši kaulējušies.

Savukārt, runājot par nākamo gadu, Grota atzina, ka "Smuku muižas" atpūtas komplekss, kas vienlaikus var uzņemt līdz 150 viesiem, 2013.gada vasarai ir gandrīz pilnībā rezervēts - jūnijā palikušas brīvas dažas darba dienas, savukārt jūlijā un augustā brīvu vietu vairs nav.

Arī Madonas novada viesu nama "Kučuru dzirnavas" līdzīpašniece Daina Medne atzina, ka sliktā vasara kāzu un korporatīvo pasākumu rīkotāju skaitu nedēļas nogalēs nav samazinājusi.

"Vienīgi darba dienās klientu varētu būt bijis nedaudz mazāk, tāpēc salīdzinājumā ar pagājušo gadu viesu nama klientus skaits un apgrozījums šogad varētu būt palicis iepriekšējā gada līmenī vai tikai nedaudz samazinājies," teica viesu nama līdzīpašniece.

Viesu namā, kas var uzņemt līdz 70 viesiem, lielākoties ierodas atpūtnieki no Latvijas, lai arī viesi ir bijuši arī no Lietuvas un Igaunijas.

Medne atzina, ka šogad ir vērojama tendence, ka viesi cenšas tērēt mazāk, taču, neskatoties uz to, nākamā gada vasarai viesu namu daži klienti jau ir rezervējuši.

LETA