Čiekurs steidz palīdzēt bērniem ar garīgās attīstības traucējumiem
Sabiedrība
2012. gada 22. oktobris, 18:12

Čiekurs steidz palīdzēt bērniem ar garīgās attīstības traucējumiem

Jauns.lv

Biedrība "Dāvā Sapni" kopā ar sešiem Latvijas uzņēmumiem uzsākuši akciju, lai palīdzētu simtiem Latvijas bērnu ar uzmanības un garīgās uzvedības traucējumiem. Iegādājoties veikalos Lāču Īsto rupjmaizi, Oto pelmeņus, Mildas majonēzes un citus produktus, dabīgo minerālūdeni Venden, gaļas pārstrādes uzņēmuma Nākotne Mājas desu un Dobeles Dzirnavnieka miltus Extra ar "Dāvā Sapni" tēla – Čiekura – uzlīmi, ikviens pircējs izdara labu darbu – ziedo Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) jaunākajam projektam – Agrīnās intervences un rehabilitācijas centra izveidei.

Šī projekta mērķis ir savlaicīgi atklāt traucējumus bērna garīgajā attīstībā un sniegt atbilstošu palīdzību bērnam un viņa ģimenei, kā arī veicināt šo bērnu integrāciju sabiedrībā. Viens no galvenajiem programmas uzdevumiem ir noteikt bērna stiprās puses un apmācīt vecākus specifiskās metodēs, kā darboties ar bērnu, lai sasniegtu viņam piemērotāko attīstības rezultātu.

BKUS valdes priekšsēdētāja Anda Čakša ir gandarīta par jaunā projekta virzību: "Ik gadu bērnu slimnīcas Psihiatrijas klīnikā pēc palīdzības vēršas 900 pacienti, kuriem tiek konstatētas dažādas garīgās, uzvedības vai psihiskās attīstības traucējumi. Mūsdienīga pieeja prasa ārstnieciskajā un rehabilitācijas procesā iesaistīt komandu, kurā ietilpst psihiatrs, sociālais darbinieks, psihologs, speciālais pedagogs, mūzikas pedagogs, psihoterapeits u.c. Tas ir darbs ne tikai ar pacientu, bet arī ar vecākiem un vidi, kurā viņš aug un attīstās. Tādēļ esmu gandarīta, ka, pateicoties labdarības akcijai, spēsim uzlabot un nodrošināt pilnvērtīgu garīgo aprūpi mūsu mazajiem un lielajiem pacientiem."

Labdarības akcija norisināsies no 15. oktobra līdz 18. novembrim veikalos visā Latvijā. Katrs pircējs to varēs atpazīt pēc Čiekura uzlīmes, kas tiks pievienota akcijas precēm. Biedrības "Dāvā Sapni" izpilddirektore Edīte Vilcmeiere: "Ceram, ka mūsu kopīgais ieguldījums Agrīnās intervences un rehabilitācijas centra izveidē būs liels, jo akcijas piedāvājumā ir ikdienā lietojami pārtikas produkti, kurus ir iecienījuši daudzi cilvēki Latvijā. Katrs to pircējs tagad būs arī ziedotājs un, veicot kārtējo pirkumu, palīdzēs piepildīt daudzu bērnu sapni."

Karlīna Timofejeva, Foto: Bulls Press