Novembrī Latvijā ieradīsies starptautisko aizdevēju pēcuzraudzības misija
Starptautiskā Valūtas fonda tehniskās palīdzības misijas vadītājs Latvijā Marks Grifits.
Sabiedrība
2012. gada 27. oktobris, 19:18

Novembrī Latvijā ieradīsies starptautisko aizdevēju pēcuzraudzības misija

Jauns.lv

Aizdevēju pēcuzraudzības misija vērtēs nākamā gada valsts budžetu un Latvijas makroekonomiskos rādītājus, savā tvitera kontā informē Finanšu ministrija. Patlaban tiek plānots, ka pēcuzraudzības misija notiks no 14.novembra līdz 27.novembrim. Pēcuzraudzības misijā piedalīsies Eiropas Komisijas, Starptautiskā Valūtas fonda un Pasaules Bankas eksperti.

Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītājs Aleksis Jarockis aģentūrai LETA skaidroja, ka pēcuzraudzības misija īpaši daudz neatšķirsies no tā, kā tās norisinājās iepriekš aizdevuma programmas laikā. Galvenās lietas, par kurām interesēsies mūsu partneri, būs strukturālo kritēriju izpilde, kas tika fiksēti saprašanās memorandā, kā arī nākamā gada valsts budžets un makroekonomiskiem rādītāji.

Jau rakstīts, ka par finanšu atbalsta sniegšanu Latvijai 7,5 miljardu eiro (5,25 miljardu latu) apmērā 2008.gada decembra beigās vienojās Eiropas Komisija, Starptautiskais Valūtas fonds, Pasaules Banka, Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka un vairākas Eiropas Savienības dalībvalstis.

Tomēr Latvija neizmantoja pilnā apmērā pieejamo aizdevuma finansējumu. Latvija aizdevuma programmā kopumā izmantoja 4,4 miljardus eiro jeb trīs miljardus latu.

Starptautiskā aizdevuma programmas atmaksa sākta šogad, savukārt pēdējais maksājums Latvijai jāveic 2025.gadā, liecina Valsts kases mājaslapā publicētā informācija.

LETA, Foto: Ieva Čīka/LETA