Sabiedrība
2012. gada 30. oktobris, 22:13

"Google Art Project" iekļauts arī Latvijas Nacionālais mākslas muzejs

Jauns.lv

ASV interneta milzis "Google" paplašinājis projektu "Google Art Project", kas, izmantojot dažādas tehnoloģijas un zināšanas, daudzu pasaules muzeju bagātības padara pieejamas pasaules interneta lietotājiem, iekļaujot tajā arī Latvijas Nacionālā mākslas muzeja kolekcijas daļu.

Par to informēja "Google" pārstāvis.

Otrdien "Google" paziņoja par jaunāko "Google Art Project" paplašināšanas kārtu, kurā bez Latvijas Nacionālā mākslas muzeja iekļautas vēl 28 mākslas organizācijas no 14 pasaules valstīm, tostarp Stambulas Modernās mākslas muzejs, Dienvidaustrālijas Mākslas galerija, kas projektam atvēlējusi 600 savas kolekcijas darbu, kā arī Itālijas muzejs "Palazzo Vecchio" un ASV Prinstonas Universitāte.

"Google Art Project" mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka Latvijas Nacionālais mākslas muzejs projektam ir atvēlējis 28 mākslinieku veidotus darbus, to vidū ir arī Ģederta Eliasa, Kārļa Teodora Hūna, Teodora Zaļkalna, Kārļa Padega, Gustava Kluča radītie mākslas darbi.

Kopumā "Google Art Project" ir iekļauti 190 muzeji no 40 valstīm, piedāvājot virtuāli aplūkot vairāk nekā 35 tūkstošus mākslas darbu.

"Google Art Project" piedāvā pietuvināti aplūkot visus mākslas darbus, virtuāli apmeklēt muzejus, kā arī izveidot savu iecienītāko darbu kolekciju, ar kuru var iepazīstināt savus draugus.

BNS