Sabiedrība
2012. gada 29. novembris, 03:17

Aicina pieteikties diskusijai "Saeima cilvēkiem ar invaliditāti"

Jauns.lv

Atzīmējot Starptautisko dienu cilvēkiem ar invaliditāti, Saeima aicina iedzīvotājus pieteikties diskusijai "Saeima cilvēkiem ar invaliditāti", kas notiks nākamnedēļ, 3.decembrī, informēja Saeimas Preses dienests.

Diskusiju atklās Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, un tās dalībniekus uzrunās arī Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča un Latvijas cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācijas "Sustento" valdes priekšsēdētāja Gunta Anča.

Uz pasākumu aicināti arī Saeimas deputāti, nevalstisko organizāciju pārstāvji un atbildīgo ministriju pārstāvji.

Plānots, ka diskusijā piedalīsies arī Labklājības ministrijas parlamentārais sekretārs Arvils Ašeradens, par aktualitātēm izglītībā pastāstīs Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārā sekretāre Inga Vanaga, bet par situāciju transporta pieejamībā - Satiksmes ministrijas parlamentārais sekretārs Klāvs Olšteins.

Pēc ministriju pārstāvju uzrunām paredzēta nevalstisko organizāciju un deputātu diskusija par valsts atbalsta politiku cilvēkiem ar invaliditāti.

Cilvēkiem ar invaliditāti veltītajā dienā - 3.decembrī - Saeimas namā tiks atklāta arī Latvijas Paralimpiskās komitejas veidotā ceļojošā fotoizstāde "Tu esi. Tu vari.".

Dalībai pasākumā var pieteikties līdz rītdienai. Vairāk par pieteikšanos var uzzināt "Sustento" mājaslapā "www.sustento.lv".

LETA