Veikala pārdevējs: „Laupītājam kājās bija zilās policistu bikses”. VIDEO
Policists – dzērājs – laupītājs sestdien pamatīgā reibumā Ventspils ielā, draudot ar pistoli, vispirms aplaupīja pārtikas bodīti „Bāze”, bet pēc tam to pašu vēlējas izdarīt velosipēdu tirgotavā „WIN sports”.
112

Veikala pārdevējs: „Laupītājam kājās bija zilās policistu bikses”. VIDEO

Jauns.lv

Iereibušais policists, kurš sestdien pēcpusdienā aizturēts par bruņotu uzbrukumu velosipēdu veikalam Ventspils ielā, pirms tam tuvējā pārtikas veikalā no pārdevēja bija nozadzis 20 latus. Tos nodzerot, viņš bija devies uz blakusveikalu pēc kārtējās naudas devas.

Veikala pārdevējs: „Laupītājam kājās bija zilās po...

Sestdien, 2. februārī, pēc pusdienlaika mazā pārtikas veikaliņā „Bāze” Rīgā, Ventspils ielā, ienāca kāds iereibis vīrietis un, draudot ar pistoli, veikala vadītājam Jānim, kurš tobrīd stāvēja aiz letes, pieprasījis naudu. Jānis LNT raidījumam „Degpunktā” stāsta, ka vispirms vīrietim stāstījis, ka kase ir tukša un tur naudas nav. Pēc tam viņš piedāvājis kompromisu – iedošot naudu no savas kabatas un lai viņš dodas prom. Tā nu Jānis iereibušajam vīrietim, kurš, kā vēlāk izrādījās, bija policijas kārtībnieks, iedevis 20 latus. Zaglis tos paķēra un aizbēga.

Jānis izsauca policiju, kura zagli tuvējā apkārtnē centās nesekmīgi meklēt. Tomēr pēc kāda laika viņš pats uzradās.

Pēc pāris stundām – pirms pulksten pieciem pēcpusdienā „Bāzes” apzadzējs ieradies blakusveikalā – Austrijā ražoto velosipēdu KTM veikalā un velocentrā „WIN sports” Ventspils ielā 65 un šoreiz tā pārdevējam Edgaram atkal draudot ar pistoli pieprasījis naudu.

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis pieļauj, ka zaglis bija nodzēris iepriekš nozagtos 20 latus un tagad gājis pēc kārtējās naudas alkohola iegādei. Tā kā garnadzis bija iereibis vēl vairāk un šoreiz bija nolēmis apzagt sportistu veikalu, tad trenētajam Edgaram izdevies zagli aizturēt un to nodot policijas rokās.

Veikala pārdevējs laupīšanas brīdī nobijies, tomēr uzbrukumu novērsis – Edgars iebēdzis blakustelpā un pateicis, ka izsaucis apsardzi. Laupītājam ar to pieticis, lai padotos un dotos prom. Brīdi vēlāk ārpus veikala Edgars noziedznieku aizturēja.

Kad ieradusies policija, Edgaram radusies sajūta, ka likumsargi aizturēto pazīst. Vēlāk sapratis, ka laupīšanas brīdī uzbrucējam kājās bijušas zilās policista formas bikses.

„Kad viņš gāja ārā, redzēju, ka pistoles viņam rokās vairs nav, mani viņš neredz, jo ir pagriezis muguru, tad es viņu arī aizturēju,” laikrakstam „Dienai” skaidroja pārdevējs.

Policists laupītājs dzimis 1988. gadā un policijas patruļdienestā strādājis salīdzinoši neilgu laiku. Iepriekš vadības redzeslokā par pārkāpumiem neesot nonācis. Viņš nav bijis rīdzinieks, bet šobrīd netālu no pastrādāto noziegumu vietas īrējis dzīvokli, kurā dzīvojis viens pats. Nozieguma izdarīšanas brīdī viņš bijis 3,24 promiļu reibumā un sākotnēji nemaz nav sapratis, ko izdarījis.

„Pagaidām skaidrojamies, vai tas ir saistīts ar viņa problēmām, bet, apskatot viņa dzīvesvietu, bija redzams totāls bardaks. Tas nozīmē, ka viņš kādas pāris dienas noteikti ir lietojis alkoholu. Tas nav bijis spontāns alkohola lietošanas moments. Protams, nekādā gadījumā šis noziegums nav attaisnojams,” uzsvēris valsts policijas priekšnieks Ķuzis.

Laupītājs sadarbojas ar izmeklēšanu un atzīst savu vainu. Valsts policijas Iekšējās drošības birojs turpina izmeklēšanu, ierosināta disciplinārlieta. Kā drošības līdzeklis laupītājam piemērots apcietinājums.

Gan iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, gan Valsts policijas šefs Ints Ķuzis teic, ka šis gadījums atkal kārtējo reizi met pamatīgu ēnu uz Valsts policiju. Šis gadījums tiek asociēts ar Jēkabpils traģēdiju, kad pirms diviem gadiem policisti aplaupīja spēļu zāli Jēkabpilī un pēc tam iesaistījās apšaudē ar saviem kolēģiem.

Zīmīgi, ka janvāra beigās viens no advokātiem Jēkabpils spēļu zāles aplaupīšanas lietā Artūrs Zvejsalnieks sabiedrību brīdināja: Valsts policijas darbinieku sliktā ekipējuma un vājās sagatavotības dēļ tādi notikumi kā Jēkabpils traģēdija nākotnē var atkārtoties!

Vispirms apzog pārtikas veikalu, bet pēc tam to cenšas izdarīt sporta veikalā (LNT „Degpunktā”)

Policists – laupītājs (TV3 Ziņas)

Ints Ķuzis par policistu - laupītāju (LTV „Panorāma”)
Kasjauns.lv/Foto: ekrānšāviņš no „Degpunktā” video