No visas Latvijas valsts ceļu tīkla 66% nav kopti pat 21 gadu
Pirmdienas raidījumā “Auto pasaule” pārsvarā tika runāts par Latvijas ceļu kvalitāti.
Runā Rīga
2013. gada 6. februāris, 10:04

No visas Latvijas valsts ceļu tīkla 66% nav kopti pat 21 gadu

Jauns.lv

No visas Latvijas valsts ceļu tīkla sešdesmit seši procenti nav kopti pat 21 gadu, atzina uzņēmuma “Strabag” vadītājs Māris Paiders sarunā ar Arni Blodonu pirmdien “Rīga Radio” 94.5 FM notikušajā raidījumā “Auto pasaule”.

Kā Kasjauns.lv informēja radio pārstāvji, viņš piebilda arī to, ka, lai tuvāko piecu gadu laikā savestu kārtībā vismaz lielākos Latvijas ceļus, ir nepieciešami 4,6 miljardi latu. Šobrīd gan tam nav līdzekļu, jo mēs esam aizmirsuši, ka valstij jāatrod daļa naudas. Protams, arī Eiropas Savienība var tam atvēlēt naudu, bet nevar pilnībā nosegt visus šos izdevumus.

“Rīga Radio” notikušajā diskusijā piedalījās arī biedrības “Latvijas ceļu būvētājs” valdes priekšsēdētājs Zigmārs Brunavs. Sarunas laikā abi viesi atzina, ka daudzu ceļu stāvoklis ir kritisks, un nozīmīgi remonti ir nepieciešami jau tagad. Šobrīd to var arī risināt, pievēršot problēmai sabiedrības interesi, kas savukārt piesaistīs amatpersonu uzmanību un paātrinās finansējuma atrašanu ceļu remontiem.

Raidījumu “Auto pasaule” vada auto un moto žurnālists Arnis Blodons. Raidījums ir dzirdams “Rīga Radio” ēterā katru pirmdienu no plkst. 18.00 līdz 19.00. Ikviens interesents var raidījumu noklausīties arī ierakstā radio mājas lapas www.rigaradio.lv sadaļā “Audio bārs”.

Karlīna Timofejeva/Foto: publicitātes

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību