Nilu Ušakovu kā nākamo Rīgas mēru atbalsta absolūtais vairākums
Jāatzīmē, ka Nilu Ušakovu kā nākamo Rīgas pilsētas galvu atbalsta 59,3% latvieši un 95,5% cittautieši.
Runā Rīga
2013. gada 13. februāris, 18:20

Nilu Ušakovu kā nākamo Rīgas mēru atbalsta absolūtais vairākums

Jauns.lv

Jaunākajā tirgus un sociālo pētījumu aģentūras „Latvijas fakti” aptaujā gandrīz trīs ceturtdaļas rīdzinieku uzskata, ka pašreizējam Rīgas mēram Nilam Ušakovam būtu jāieņem šis amats arī pēc pašvaldību vēlēšanām.

Atbildot uz jautājumu: „Ja Jums būtu iespēja balsot par Rīgas mēru, tad par kuru no kandidātiem Jūs balsotu?” - 73,7% rīdzinieku norādīja, ka viņi balsotu par partiju „Saskaņas centrs/Gods kalpot Rīgai” virzīto Rīgas mēra amata kandidātu Nilu Ušakovu. Jāatzīmē, ka Nilu Ušakovu kā nākamo Rīgas pilsētas galvu atbalsta 59,3% latvieši un 95,5% cittautieši.

Otra populārākā ir Nacionālās apvienības virzītā mēra amata kandidāte – Baiba Broka, kuru atbalsta 8,9% respondentu.

Ar 7,1% lielu rīdzinieku atbalstu trešajā vietā ir partijas „Vienotība” Rīgas vēlēšanu saraksta līdere Sarmīte Ēlerte.

Tālāk ar vienādu – 3,6% lielu atbalstu seko iespējamais „Zemnieku savienības” Rīgas mēra amata kandidāts Māris Gailis un „Reformu partijas” virzītā Inga Antāne.

Aptauju, ar 3,1% lielu rīdzinieku atbalstu noslēdz viens no „Latvijas Zaļās partijas” potenciālajiem mēra kandidātiem Guntis Belēvičs.

„Latvijas fakti” aptauja pēc partijas „Gods kalpot Rīgai” pasūtījuma veikta no 29.01.2013. – 02.02.2013., aptaujājot 502 Rīgā deklarētos Latvijas Republikas pilsoņus.

Karlīna Timofejeva, Foto: Ieva Čīka/LETA

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību