No 1.marta kinoteātrī Splendid Palace būs skatāma oskarotā drāma „Mīlestība” (Amour)
Runā Rīga
2013. gada 25. februāris, 14:44

No 1.marta kinoteātrī Splendid Palace būs skatāma oskarotā drāma „Mīlestība” (Amour)

Jauns.lv

Sākot no 1.marta kinoteātrī Splendid Palace (Elizabetes ielā 61) būs skatāma austriešu režisora Mihaela Hanekes drāma „Mīlestība” (Amour), kas nule kā saņēmusi arī augstāko Amerikas Kinoakadēmijas apbalvojumu – Oskaru kā gada labākā ārzemju filma.

„Mīlestība” jau nodēvēta par 2012.gada notikumu Eiropas kino pasaulē. Pērn tā ieguvusi gan „Zelta globusu”, „Zelta palmas zaru” Kannu kinofestivālā, gan Britu kinoakadēmijas un Eiropas Kinoakadēmijas balvu kā gada labākā filma, triumfējot arī nominācijās „Labākais režisors”, „Labākais aktieris” un „Labākā aktrise”.

„„Mīlestība” ir stāsts par jūtām mūža garumā, par attiecību cēlumu un nemirstību. Iespējams, šis ir visu laiku skaudrākais mīlas stāsts kino vēsturē”, tā par filmu saka kinokritiķe Daira Āboliņa.

Galvenajās lomās filmā ir divi leģendāri franču aktieri Žans - Luijs Trentiņjans (81) un Emanuelle Riva. 85 gadu vecā aktrise par savu tēlojumu filmā jau saņēmusi gan Eiropas kinoakadēmijas, gan Britu kinoakadēmijas augstākos apbalvojumus, tai skaitā izvirzīta arī Oskaram nominācijā „Labākā aktrise”.

Uz lielā ekrāna „Mīlestība” kinoteātrī Splendid Palace būs skatāma no piektdienas, 1.marta. Pirmais seanss piektdien pl.21.00. Biļetes www.splendidpalace.lv vai

www.bilesuserviss.lv

kasēs.

Karlīna Timofejeva/Publicitātes foto