Ameriks vienojies ar Vides dienestu par ciešāku sadarbību dzīves kvalitātes uzlabošanai Rīgā
Rīgas vicemērs un Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks.
Runā Rīga
2013. gada 11. marts, 15:40

Ameriks vienojies ar Vides dienestu par ciešāku sadarbību dzīves kvalitātes uzlabošanai Rīgā

Jauns.lv

Rīgas vicemērs un Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks ir vienojies ar Valsts Vides dienesta vadītāju Ingu Koļegovu par ciešāku sadarbību dzīves kvalitātes uzlabošanai galvaspilsētā attiecībā uz gaisa piesārņojumu un smakām Rīgas brīvostai piegulošās teritorijās.

Tādējādi, lai iegūtu precīzāku informāciju par piesārņojuma avotu sadalījumu un efektīvāk plānotu rīcības gaisa piesārņojuma mazināšanai pilsētā, Rīgas Brīvosta pārvalde ir izteikusi priekšlikumu par saviem līdzekļiem iegādāties gaisa kvalitātes kontrolei nepieciešamās iekārtas, kuras tiks nodotas Valsts Vides dienesta rīcībā pilnvērtīgai situācijas kontrolei gaisa kvalitātes jomā. Brīvostas pārvalde patlaban gaida informāciju par gaisa kvalitātes kontrolei nepieciešamo iekārtu tehniskajiem parametriem un dokumentāciju, kāda nepieciešama, lai iekārtas pēc to iegādes nonāktu Valsts Vides dienesta rīcībā.

 „Rīgas brīvosta,  mērķtiecīgi strādājot,  ir kļuvusi par lielāko ostu Baltijas valstīs. Šī attīstība pērn nodrošināja galvaspilsētai un valstij kopumā aptuveni 20 tūkstošus darbavietu un 350 miljonus latu lielus ienākumus. Taču mēs nevēlamies, lai ostas uzplaukums notiktu uz apkārtējo iedzīvotāju rēķina, tāpēc mēs darīsim visu, lai ostas apkaimē tiktu nodrošināta pēc iespējas labāka vides un dzīves kvalitāte,” uzsver Rīgas vicemērs un Rīgas Brīvostas valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks.

Karlīna Timofejeva/Foto: Lita Krone/LETA