Kaņepes kultūras centrā stāstīs par dzīvi pareizticīgo sieviešu klosterī
Kristīnes Imšas prezentācija "Dzīve klosterī. Citādā pasaule" klausāma jauno antropologu atvērto lekciju ciklā "Bērzu sula", kas tapis sadarbībā ar Latvijas Antropologu biedrību.
Kultūra
2013. gada 13. marts, 11:11

Kaņepes kultūras centrā stāstīs par dzīvi pareizticīgo sieviešu klosterī

Jauns.lv

Trešdien plkst.19 Kaņepes kultūras centra kinoteātrī "Kino Bize" būs klausāma Rīgas Stradiņa universitātes sociālās antropoloģijas maģistres Kristīnes Imšas prezentācija par iespaidiem un secinājumiem no lauka darba pareizticīgo sieviešu klosterī "Dzīve klosterī. Citādā pasaule", informēja "Kino Bize" pārstāvis Māris Prombergs.

Imša sava diplomdarba pētījumu veica sieviešu pareizticīgajā klosterī vienā no Baltijas valstīm, kura kodētais nosaukums ir "Jordāna". Atrašanās vieta un personāži antropoloģiskās ētikas dēļ ir mainīti.

Pētniece centusies rast atbildes uz jautājumiem - kāda ir dzīve aiz klostera mūriem, kas ir raksturīgs šai slēgtajai kopienai, kā notiek atteikšanās no brīvās gribas? Imša ir apskatījusi arī tādus aspektus kā identitāte un tās maiņa, monasticisms un dzimtes jautājumi, kā arī disciplīna, varas attiecības un samierināšanās.

Pēc Imšas uzstāšanās prezentāciju komentēs Latvijas Universitātes Filozofijas un socioloģijas institūta vadošā pētniece Dr. Solveiga Krūmiņa-Koņkova. Pēc tam notiks plašāka diskusija ar klausītājiem par pētītajiem jautājumiem.

Imšas prezentācija "Dzīve klosterī. Citādā pasaule" klausāma jauno antropologu atvērto lekciju ciklā "Bērzu sula", kas tapis sadarbībā ar Latvijas Antropologu biedrību.

Biļetes uz pasākumu iespējams iegādāties iepriekšpārdošanā Kaņepes Kultūras centrā.

LETA/ Publicitātes foto

Tēmas