Vakar Latvijā uz autoceļiem gājuši bojā trīs cilvēki
Kopumā pagājušajā diennaktī valstī reģistrēti 54 ceļu satiksmes negadījumi.
112
2013. gada 21. marts, 10:03

Vakar Latvijā uz autoceļiem gājuši bojā trīs cilvēki

Jauns.lv

Pagājušajā diennaktī uz autoceļiem gāja bojā trīs cilvēki.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā informēja, ka ap plkst.19.30 autoceļa Madona-Gulbene 2.kilometrā 1970.gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu "Toyota Avensis", notrieca 1962.gadā dzimušu vīrieti, kurš atradās uz ceļa braucamās daļas bez gaismu atstarojošiem elementiem. Pēc notriekšanas gājējam uzbrauca kravas automašīna "Volvo FH 12" ar puspiekabi. Gājējs no gūtajām traumām notikuma vietā nomira.

Savukārt ap plkst.21 autoceļa Madona-Pļaviņas 8.kilometrā 1953.gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu "Mercedes-Benz CLK 320", nobrauca no ceļa un apgāzās. Transportlīdzekļa vadītājs no gūtajām traumām notikuma vietā nomira.

Bauskas novada Dāviņu pagastā 1950.gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu "Opel Astra" pa slidenu brauktuvi, netika galā ar auto vadību, saslīdēja un sadūrās ar pretī braucošo kravas automašīnu "Volvo", kuru vadīja 1955.gadā dzimis vīrietis. No gūtajām traumām notikuma vietā nomira "Opel" pasažiere - 1951.gadā dzimusi sieviete. Savukārt slimnīcā ar dažādām traumām nogādāts "Opel" vadītājs un pasažieris - 1993.gadā dzimis vīrietis.

Kopumā pagājušajā diennaktī valstī reģistrēti 54 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši seši cilvēki un trīs cilvēki gājuši bojā. Rīgas reģionā reģistrēta 21 avārija, kurā cietis viens cilvēks.

Vakar Rīgā divos negadījumos cietuši arī nepilngadīgie.

Augusta Deglava ielā 2004.gadā dzimusi meitene cieta negadījumā, kura rezultātā ievietota reanimācijā. Savukārt Ķeguma novadā divi zēni skrēja pāri brauktuvei neatļautā vietā un vienu no viņiem, 2002. gadā dzimušo, notrieca automašīna. Zēns pēc negadījuma tika nogādāts slimnīcā.

Minētajos negadījumos policija aicina autovadītājus nopietni izvērtēt ceļa stāvokli un meteoroloģiskos apstākļus un izvēlēties atbilstošu braukšanas stilu.

Šogad, par spīti tam, ka tuvojas aprīlis, joprojām periodiski uzsnieg sniegs, kas var radīt paaugstinātu bīstamību uz ceļiem, tāpēc visiem satiksmes dalībniekiem jābūt īpaši uzmanīgiem.

Joprojām aktuāla ir gaismu atstarojošu elementu lietošana; policija atgādina, ka diennakts tumšais laiks ir visos gadalaikos - arī pavasarī un vasarā.

Tāpat, tuvojoties pavasara brīvdienām, policija aicina vecākus ar savām atvasēm vēlreiz pārrunāt drošības noteikumus gan uz ceļa, gan citviet. Arī citus autovadītājus aicinām būt modrus, jo bērni, piedaloties ceļu satiksmē, var būt neprognozējami.

Ceļu policijas darbinieki pagājušajā diennaktī Latvijā aizturēja sešus transportlīdzekļu vadītājus, kuriem alkohola koncentrācija organismā pārsniedza atļauto normu. Pieci no tiem bija autovadītāji, viens - velosipēdists.

Rīgas reģionā par braukšanu reibumā aizturēti divi autovadītāji.

LETA/Foto: Lita Krone/LETA