Lieldienu anekdotes par olām. Kāpēc gailis grib piekaut strausu?
Sabiedrība

Lieldienu anekdotes par olām. Kāpēc gailis grib piekaut strausu?

Jauns.lv

Viens no Lieldienu galvenajiem sarunu tematiem, protams, ir par olām. Lai šīs sarunas nebūtu tikai par olu krāsošanu, sišanos ar tām un to garšas īpatnībām, Kasjauns.lv šo svētku laikā piedāvā anekdotes par vistu olām.

Lieldienu anekdotes par olām. Kāpēc gailis grib pi...
Lieldienas var pavadīt arī jautrās sarunās, dzenot jokus par olām un vistām.
Lieldienas var pavadīt arī jautrās sarunās, dzenot jokus par olām un vistām.

Anekdošu autoriem ir skaidrs, kāpēc vistas dēj pieckilogramīgas olas, kāda vista izskatījās jaunībā, kādas ir ebreju un amerikāņu olu pagatavošanas nacionālās receptes un kā olas reaģē tad, kad pie viņām ciemos atnāk kivi…

* Nevārītu olu no vārītas var atšķirt ļoti vienkārši. Olas vajag nolikt vistu kūtī. Tā ola, kuru vista iekašās zemē un apglabās, būs vārīta.

* Restorāna klients oficiantam jautā: „Ko labāk pasūtīt – vēršaci vai omleti?”

„Neņemiet vēršaci, jo olas nav svaigas. Labāk ņemiet omleti, tajā olas nav vispār,” zinoši atbild oficiants.

* Ledusskapī olu traukā guļ desmit olas. Deviņas no tām sāk aprunāt desmito olu, kura uz pārējo fona atšķiras ar savu dīvaino formu, izskatu un krāsu.

Pirmā ola: „Paskaties uz to malējo olu! Kāds riebīgs purns!”

Otrā ola: „Ārprāts! Briesmone, panks kaut kāds...”

Trešā ola: „Ko jūs, viņa noteikti ir slima. Kāda specifiska hormonālā saslimšana.”

Ceturtā ola: „Riebīgi skatīties uz tādu izdzimteni. Dritvaikociņ, kas tik šai pasaulē nav jāredz!”

Arī piektā, sestā, septītā un astotā ola izsaka aizskarošas piezīmes par trauka malā vientuļi dirnošo olu. Beidzot ierunājas devītā ola: „Lohi! Pāķi! Plebeji! Tas taču ir kivi!”

* Kāda vista Smārdes pagastā izdējusi piecus kilogramus smagu olu un radījusi pasaules mēroga sensāciju. Vistu intervēt traucas „Neatkarīgo Tukuma Ziņu” korespondents, kurš vistai jautā: „Kā jums izdevās izdēt tādu olu?” „Noslēpums,” atbild vista.

„Kādi ir jūsu nākotnes nodomi,” jautājumus turpina uzdot korespondents. „Izdēt septiņus kilogramus smagu olu,” lepni atbild vista.

Tad korespondents vēršas pie vistu kūts saimnieka gaiļa un arī viņam uzdod jautājumu, kādi ir viņa nākotnes plāni. Gailis noskalda: „Sadot pa purnu strausam!”

* Olu pagatavošanas receptes:

Čečenu gaumē: ķīlniekos paņemiet divas olas.

Čigānu gaumē: nozodziet divas olas.

Ebreju gaumē: nopērciet četras olas par divu cenu un liekās divas pārdodiet.

Krievu gaumē: no ebreja nopērciet divas olas.

Jauno krievu gaumē: nopērciet divas olas par četru cenu. Vislabāk izvēlēties Faberžē produkciju.

Ukraiņu gaumē: aizņemieties no kaimiņa divas olas.

Padomju gaumē: aizņemiet vietu rindā pēc olām.

Studentu gaumē: pagatavojot buljonu no ūdens, kurā kādreiz vārītas olas.

Amerikāņu gaumē: vairumā ebrejam pārdodiet četru olu iepakojumus par divu olu cenu. Par nopelnīto naudu aizejiet uz „McDonald’s”.

Angļu gaumē: sagaidiet brokastis.

* Jānītis aizbraucis ekskursijā uz Dienvidkoreju un ieiet vietējā restorānā. Tur viņš konstatē, ka visi ēdieni ir ar aso piparu. Jānītis nav pieradis pie tik asiem ēdieniem, bet ēst ļoti gribas. Viņš izšķiras par liktenīgo soli un oficiantam prasa: „Jums vistu olas ir?”

Oficiants atbild, ka ir. Jānītis laimīgs pasūta divas cieti novārītas olas. Paiet desmit, divdesmit minūtes, pusstunda, stunda, bet pasūtījumu kā nenes, tā nenes. Jānītis nikns ieskrien restorāna virtuvē un kliedz: „Tik tiešām jūs tik stulbi esat, ka nevarat izvārīt divas olas.”

„Olas jau sen kā izvārītas, tikai mēs nezinām, kā tajās iebāzt aso piparu,” atbild šefpavārs.

* Viena vista otrai rāda olas fotogrāfiju un saka: „Lūk, tāda es izskatījos jaunībā...”


Pirmskara Lieldienu svētku atklātnītes

Kasjauns.lv/Foto: Latvijas Nacionālā digitālā bibliotēka/

www.lndb.lv