Pirmajā dienā izpirkti 86% no Dziesmu un deju svētku biļetēm
Rīkotāji prognozē, ka interese par Dziesmu un deju svētku biļešu iegādi būs liela, tādēļ "Biļešu paradīze" aktivizēs visus resursus, lai šis gaidīšanas brīdis būtu īsāks
Kultūra
2013. gada 6. aprīlis, 11:25

Pirmajā dienā izpirkti 86% no Dziesmu un deju svētku biļetēm

Jauns.lv

Pirmajā biļešu tirdzniecības dienā uz Dziesmu un deju svētkiem (līdz plkst.20) ir nopirkti 86% no kopējā biļešu skaita, kas ir pieejamas publiskā tirdzniecībā, informēja Dziesmu un deju svētku preses sekretāre Inga Vasiļjeva.

(papildināta pl. 10:02 07.04.2013.

)

Kopumā ir iegādāti 44 000 biļešu, savukārt telefoniski rezervētas 6100 biļetes.

Publiskā tirdzniecībā 6.aprīlī tika nodoti 58 000 biļešu uz Dziesmu un deju svētku maskas pasākumiem. Pēc pirmās biļeši pārdošanas dienas tirdzniecībā palikuši 15, 5% biļešu.

Interneta veikalā "www.bilesuparadize.lv" 6.aprīlī pārdoti 30% no kopējā publiskai tirdzniecībai nodoto biļešu skaita.

Vēl ir pieejamas biļetes uz Tautas tērpu skati, tautas mūzikas koncertu “Raksti”, vokāli simfoniskās mūzikas koncertu Arēnā Rīga, kokļu ansambļu koncertu, vokālo ansambļu garīgās mūzikas koncertu.

"Interese par Dziesmu un deju svētku pasākumiem - lielāko Latvijas kultūras dzīves notikumu - ir milzīga. Dziesmu un deju svētku biļešu pieejamības jautājums ir jārisina kultūras infrastruktūras aspektā," norāda kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende.

Pēc ministres domām, ir ļoti svarīgi, lai līdz 2018.gadam, kad svinēsim Latvijas Republikas simtgadi un notiks nākamie Vispārējie latviešu Dziesmu un Deju svētki, būtu radīts jauns, mūsdienīgs stadions ar 20 000 sēdvietu ietilpību un paplašināta skatītāju zona Mežaparka estrādē.

"Nacionālajā attīstības plānā jau ir iekļauta jauna Dziesmu svētku stadiona izveide," atzīmē Jaunzeme-Grende.

"Mēs kā svētku rīkotāji esam gandarīti par milzīgo iedzīvotāju interesi un motivāciju apmeklēt vasarā gaidāmos svētkus. Pārdotais Dziesmu un deju svētku biļešu skaits ļauj īstenot mākslinieciski augstvērtīgu svētku programmu, pilnā apjomā atbalstot mākslinieciskās grupas ieceres gan režijas, gan scenogrāfijas risinājumiem," skaidro Latvijas Nacionālās kultūras centra vadītaja Dace Melbārde.

Viņa norāda, ka ieņēmumi dos iespēju organizēt svētku pieejamību plašākam cilvēku lokam. "Paralēli tiešraidēm sabiedriskajos medijos mums būs iespēja uzstādīt lielos ekrānus pilsētvidē, piemēram, Doma laukumā un Esplanādē, lai cilvēki var pulcēties un svinēt svētkus kopā,” stāsta Dace Melbārde.

LETA jau ziņoja, ka divu stundu laikā kopš tirdzniecības sākuma tika izpirktas visas publiskajā tirdzniecībā pieejamās biļetes uz Noslēguma koncertu un diviem Deju lieluzveduma koncertiem.

Cilvēki pauduši arī neapmierinātību ar dažādām problēmām, kas radās, mēģinot iegādāties Dziesmu un deju svētku biļetes. Aģentūra LETA saņēmusi sūdzības gan par biļešu tirdzniecību internetā, gan "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās. Daudzi šokēti, ka, pat daudzas stundas stāvot rindā, nav tikuši pie biļetēm uz noslēguma koncertiem.

Kā ziņots, šodien visā Latvijā no plkst.11 "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās sākusies biļešu iepriekšpārdošana uz Dziesmu un deju svētku maksas pasākumiem, taču jau vairākas stundas pirms biļešu tirdzniecības sākuma daudzviet veidojās rindas, cilvēki pēc biļetēm stāvējuši pat naktī.

XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki Latvijā notiks no 2013.gada 30.jūnija līdz 7.jūlijam. Svētku galvenais vēstījums ir "Gaisma līgo Latvijā".

Svētku nedēļā notiks 62 pasākumi, no kuriem lielākā daļa būs bezmaksas. Būtiskākie notikumi tiks rādīti gan tiešraidē, gan ierakstos Latvijas Televīzijā, internetā un uz lielajiem ekrāniem Esplanādē un Doma laukumā. Savukārt 1. maijā publiskā tirdzniecībā tiks nodotas iepriekšējā rezervācijā neizpirktās biļetes.

LETA / Anete Janševica, Evija Trifanova/LETA
LETA, kasajuns/Foto: Anete Janševica, Evija Trifanova/LETA