Politika
2013. gada 6. aprīlis, 20:33

LZP valdes priekšsēdētājs arī turpmāk būs Tavars; iecelti valdes locekļi

Jauns.lv

Latvijas Zaļās partijas (LZP) 24. kongresā sestdien par valdes priekšsēdētāju atkārtoti ievēlēja vienīgo kandidātu Edgaru Tavaru; valdē būs Mārtiņš Martinsons, Ingmārs Līdaka, Kārlis Seržants un Jānis Trupovnieks, informēja LZP biroja vadītāja Līga Štāla.

Kongresā piedalījās 171 biedrs. Par divu vakanto valdes locekļu posteņiem spēkojās seši pretendenti: abi divu gadu termiņu nokalpojušie valdes locekļi Mārtiņš Martinsons un Inese Aizstrauta, kā arī Valdis Kalnozols, Jānis Trupovnieks, Līga Rudeviča un Jāni Daugavvanags.

Kongresā LZP līdzpriekšsēdētājs Viesturs Silenieks stāstīja, cik būtiska ir zaļā ideja, zaļā filozofija, zaļā politika, zaļais dzīvesveids.

"Zaļā domāšana ir dzīvošana pēc loģiskiem, skaidriem, saprotamiem principiem – pēc dabas likumiem. Ir tikai viens ceļš – vai nu tas ir dabīgs vai nekāds," sacīja Silenieks. LZP viņš nosauca par vienīgo partiju Latvijā, kura spējot saprātīgi mainīt valsts politiku, taču ar vienu nosacījumu.

"Jāpanāk, ka visā Latvijā ir zaļi domājošie. Mums ne vienmēr ir jāpārņem vara, bet mums ir jāiemāca cilvēkiem atkal dzīvot saskaņā ar dabu. Tad viss pats par sevi notiks zaļi," sacīja Silenieks.

Kongresa noslēgumā tika pieņemta rezolūcija. Tajā LZP aicina Latvijas iedzīvotājus piekopt zaļu dzīvesveidu, būt saderīgiem un taisnīgiem, labiem, devīgiem un līksmiem, kā arī būt gudriem un darbīgiem.

LZP biedri kongresa delegātiem lūdza atbalstu jauniešu nodaļas izveidē, kas arī vienbalsīgi tika apstiprināts kā nepieciešams un labu projekts.

Vēl pirms kongresa notikušajā valdes sēdē tika uzņemti vairāki jaunie biedri: Juris Ritums, Aigars Urtāns, Lāsma Ozola un Gatis Truksnis.


BNS