Baltijas studentu Dziesmu un deju svētki „Gaudeamus” notiks Daugavpilī
Nākamgad Daugavpilī, Stropu estrādē, notiks Baltijas valstu studentu Dziesmu un deju svētki „Gaudeamus”, kuri pulcēs vairāk nekā 7000 dalībnieku.
Novadu ziņas
2013. gada 14. jūnijs, 18:26

Baltijas studentu Dziesmu un deju svētki „Gaudeamus” notiks Daugavpilī

Jauns.lv

Nākamgad Baltijas valstu studentu Dziesmu un deju svētki „Gaudeamus” no 17. līdz 29. jūnijam notiks Daugavpilī, Stropu estrādē. Par tiesībām nākamgad sarīkot studentijas Dziesmu svētkus sacentās arī Rēzekne, Liepāja un Jelgava.

Baltijas studentu Dziesmu un deju svētki notiek reizi četros gados un maina savu norises vietu – Latvijā, Igaunijā un Lietuvā. Parasti par „Gaudeamus” norises vietām  kļūst  Baltijas valstu  galvaspilsētas, bet šoreiz būs izņēmums. 2014. gadā šo stafeti  pārņems Latvija un Izglītības un zinātnes ministrija  nolēmusi, ka 17. Baltijas valstu studentu dziesmu un deju svētki „Gaudeamus” pirmoreiz norisināsies  Daugavpilī.

Svētkus vēlējās rīkot četras pilsētas - Jelgava, Liepāja, Rēzekne un Daugavpils. Izvērtējot visu pilsētu piedāvājumus Izglītības un zinātnes ministrijas izveidotā darba grupa nolēma, ka atbilstošākā svētku rīkošanas vieta ir Daugavpils pilsēta, vēsta Daugavpils pašvaldība.

Ministrijas vēstulē daugavpiliešiem norādīts: „Daugavpilij ir liela pieredze un tradīcijas lielu valsts mēroga un starptautisko festivālu un pasākumu rīkošanā, plaša infrastruktūra, labs tehniskais nodrošinājums un ērts sabiedriskā transporta tīkls. Tā ir vienīgā pilsēta ārpus Rīgas ar lielu brīvdabas estrādi - Stropu estrādi, kurā vienkopus var piedalīties visi svētku dalībnieki un viesi. Pilsētā un Daugavpils Universitātē strādā pieredzējuši, iniciatīvas bagāti režisori, koru, orķestru virsdiriģenti un tautas deju kolektīvu virsvadītāji. Svētku dalībniekiem un viesiem Daugavpils piedāvā plašu kultūrvēsturisko objektu apskates iespējas un īpašu tūrisma maršrutu izstrādi, iepazīstinot gan Latvijas, gan Lietuvas un Igaunijas studentus un augstskolu pārstāvjus ar Latgali, tās tradīcijām, latgaliešu valodu un daudznacionālo kultūru."

Jau tuvākajā laikā Svētku Rīcības komiteja un Mākslinieciskā padome aicinās uz tikšanos visus augstskolu pārstāvjus, lai apspriestu turpmāko sadarbību „Gaudeamus” svētku organizēšanā, kuros piedalīsies ap 7000 dalībnieku.

Kasjauns.lv/Foto: visitdaugavpils.lv