Politika
2013. gada 30. jūnijā, 10:29

Uz RP valdes priekšsēdētāja amatu izvirzīti četri kandidāti

Jauns.lv

Uz Reformu partijas (RP) valdes priekšsēdētāja amatu izvirzīti četri kandidāti – no Rīgas ir izvirzīts Vjačeslavs Dombrovskis, no Kurzemes – Jānis Vilnītis, no Vidzemes – Romualds Ražuks, no Zemgales - Edmunds Demiters.

Uz RP valdes priekšsēdētāja amatu izvirzīti četri ...

Pašlaik partijas līderis ir tās dibinātājs eksprezidents Valdis Zatlers, taču viņš nekandidē uz valdes priekšsēdētāja amatu veselības stāvokļa dēļ, stāstīja partijas birojā.

Savukārt uz partijas valdes locekļu amatiem ir izvirzīti kopumā 32 kandidāti. Uz RP valdi kandidē tajā skaitā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, patreizējais partijas valdes priekšsēdētājs Valdis Zatlers, Saeimas deputāti Inese Lībiņa-Egner, Zanda Kalniņa-Lukašēviča, Vilnis Ķirsis, Kārlis Enģelis, Juris Viļums, Jānis Ozoliņš un Inita Bišofa, patreizējā partijas valdes priekšsēdētāja vietniece Sandra Sondore-Kukule, RP izpilddirektors Ivo Valdovskis, Kokneses novada domes priekšsēdētājs Dainis Vingris un citi.

Kā reģionālie pārstāvji partijas valdē ir izvirzīti Jānis Vilnītis no Kurzemes, Romualds Ražuks no Vidzemes, Inga Antāne no Rīgas, Edmunds Jurēvičs no Zemgales un Žanna Kulakova no Latgales.

RP valde sastāv no 16 locekļiem, tai skaitā pieciem reģionālajiem pārstāvjiem.

Partijas valdes un valdes priekšsēdētāja ievēlēšana notiks kongresā 13.jūlijā Rīgā. Kongresa dalībnieku reģistrācija sāksies plkst 10.00, kongresa sākums plkst. 10.30.

BNS