Kultūras akadēmija šovasar uzņems topošos aktierus un režisorus
Latvijas Kultūras akadēmijas 2013. gada izlaiduma svinības.
Kultūra
2013. gada 3. jūlijs, 11:02

Kultūras akadēmija šovasar uzņems topošos aktierus un režisorus

Jauns.lv

Kultūras akadēmija 2013./ 2014.gadā aicina studēt aktiera un režijas mākslu, nīderlandiešu valodu, mediju un kultūras menedžmentu, radošās industrijas un starpkultūru sakarus, informēja Latvijas Kultūras akadēmijas ārējo sakaru un komunikāciju speciāliste Aija Melbārde.

Viņa akcentē, ka iepriecinoša ziņa visiem tiem Latvijas jauniešiem, kuru aicinājums un talanti ir saistīti ar teātra mākslu, jo tieši šogad tiks uzņemti reflektanti apakšprogrammās "Dramatiskā teātra aktiera māksla" un "Dramatiskā teātra režijas māksla".

Apakšprogrammu vadītāja būs profesore Māra Ķimele un viņai asistēs jaunais režisors, LKA Teātra mākslas absolvents Elmārs Seņkovs. Lai iestātos izvēlētajā apakšprogrammā, topošajam studentam būs jāpiedalās radošā pārbaudījumā, kas noritēs četrās kārtās - Skatuves runa, Kustība un ritmika/dziedāšana, Aktiera meistarība un Kolokvijs, kurā komisija uzdos jautājumus par kultūru, teātra mākslu.

Paredzot, ka konkurence par iekļūšanu būs, kā ierasts, augsta, Melbārde norāda, ka ikviens interesents ir aicināts cītīgi gatavoties un visas neskaidrības kliedēt 13.jūlijā plkst.12, piedaloties radošās iestājpārbaudījuma konsultācijās LKA teātra studiju bāzes ēkā "Zirgu pasts" (Dzirnavu ielā 46) Karamazovu zālē.

Pēc trīs gadu pārtraukuma Kultūras akadēmija šogad uzņems reflektantus arī bakalaura studiju apakšprogrammā "Audiovizuālā un skatuves mākslas teorija", kurā tiek sagatavoti universāli izglītoti, radoši domāt, rakstīt un organizēt spējīgi mākslas zinātņu bakalauri - skatuves un kino mākslas speciālisti - mākslas teorētiķi, kritiķi, projektu vadītāji, administratori, klāsta augstskolas pārstāve. Studiju procesā esot iegūstama vispārēja humanitāra izglītība, kā arī teorētiskas un praktiskas zināšanas skatuves un kino mākslā un tās vadībā. Lai sekmīgi iestātos šajā apakšprogrammā, reflektantiem pirmajā kārtā būs radošais eksāmens mākslas darba analīzē, savukārt otrajā kārtā būs jāpilda audiovizuālās un skatuves mākslas faktu tests.

Latvijas Kultūras akadēmija piedāvā arī unikālu iespēju - bakalaura studijās apgūt nīderlandiešu valodu un kultūru jaunā apakšprogrammā "Starpkultūru sakari Latvija-Nīderlande/Vācija". Starpkultūru sakaru virzienā kursi tiks veidoti arī specializācijās Latvija-Polija un Latvija-Itālija. Starptautisko kultūras sakaru absolventi varēs strādāt tādās jomās kā vēstniecības, starptautiskās organizācijas, valsts iestādes, ārzemju firmu pārstāvniecības Latvijā, tulkošana, tūrisms, pēdējos gados arī pedagoģija.

Līdztekus jau minētajiem bakalaura studiju virzieniem, akadēmija piedāvā studentiem iespēju mācīties Kultūras teorijas un menedžmenta apakšprogrammā, kura veidota tā, lai studijas beigušie veiksmīgi orientētos vēsturiskajos un mūsdienu kultūras attīstības procesos, spētu iesaistīties dažāda līmeņa kultūras organizāciju vai projektu darbībā, vadībā un attīstībā, radoši un inovatīvi izmantojot studiju gaitā apgūtās teorētiskās zināšanas un praktiskās iemaņas.

Tāpat šogad reflektanti bakalaura līmenī var pieteikties studijām Kultūras socioloģijas un menedžmenta apakšprogrammā, kuras mērķis ir sniegt dziļas starpdisciplināras zināšanas par kultūras un sabiedrības norisēm apvienojumā ar praktiskām kultūras procesu izpētes un vadības prasmēm un iemaņām.

Maģistra studiju programmā Kultūras akadēmija piedāvā studēt virzienos "Kultūras un starpkultūru studijas", "Kultūras menedžments un radošās industrijas" un "Teātra māksla".

Savukārt reflektanti ar ļoti labām vācu valodas zināšanām var pieteikties maģistra studijām starptautiskā apakšprogrammā "Mediju un kultūras menedžments", kas tiekot realizēta sadarbībā ar Hamburgas mūzikas un teātra augstskolu. Šī programma attīstot izpratni par kultūras, mediju un mākslas organizāciju darbību, kultūras finansēšanas mehānismiem un tiesisko pamatojumu, kā arī piedāvā plašu ieskatu aktuālajos kultūras procesos, nodrošina teorētiskās un praktiskās zināšanas, lai programmu studenti būtu spējīgi darboties visdažādākajās ar kultūru saistītajās sfērās - vizuālās mākslas, skatuves mākslas, mūzikas, muzeju un galeriju, festivālu, mediju, kultūrpolitikas nozarēs.

Dokumentu iesniegšana studijām notiks no 8.jūlija līdz 12.jūlijam plkst.10-17 un 13.jūlijā plkst.10-14 Latvijas Kultūras akadēmijā Rīgā, Ludzas ielā 24, 2.auditorijā.

Savukārt iestājpārbaudījumi paredzēti no 15.jūlija līdz 25.jūlijam Latvijas Kultūras akadēmijā Rīgā, Ludzas ielā 24 vai Dzirnavu ielā 46. Plašāka informācija par dokumentu iesniegšanas un iestājpārbaudījumu prasībām un grafikiem pieejama augstskolas mājaslapā "www.lka.edu.lv".

LETA/ Publicitātes foto