Rīgas pašvaldība un Valsts policijas veiksmīgi sadarbojas telpu jautājuma risināšanā
Rīgas pašvaldība un Valsts policijas veiksmīgi sadarbojas
Runā Rīga

Rīgas pašvaldība un Valsts policijas veiksmīgi sadarbojas telpu jautājuma risināšanā

Jauns.lv

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks, Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais un Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs, kā arī Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane, Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis un Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes vadība šodien apmeklēja pašvaldībai divas piederošās ēkas, kuras tiek remontētas un pielāgotas Valsts policijas vajadzībām.

Rīgas pašvaldība un Valsts policijas veiksmīgi sad...

„Rūpes par drošību un kārtību mūsu pilsētā ir kopīgas gan Rīgas Pašvaldības policijai, gan Valsts policijai, un mēs sniegsim maksimālu atbalstu to sadarbībai, arī nododot Valsts policijai jaunas piemērotas telpas un palīdzot remontēt un uzturēt esošās,” sacīja N.Ušakovs. Arī I.Ķuzis pauda gandarījumu par kopīgo darbu, uzsverot, ka tas ir labs paraugs arī citām valsts un pašvaldības institūcijām.

Kā Kasjauns.lv informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā, ēkā Gogoļa ielā 7a, kur atrodas Valsts policijas Rīgas Latgales iecirknis, tiek veikti būvdarbi, par kuriem vienošanās panākta pērnā gada nogalē. Pēc Īpašuma departamenta pasūtījuma ēkai šobrīd tiek restaurēta vēsturiskā fasāde, mainīti logi un ārdurvis, kā arī notiek būvdarbi bēniņos. Ēkai tiek mainīts arī jumta segums. Kopējās darbu izmaksas ir 242 172 lati. Plānots, ka darbs tiks pabeigts septembrī.

Ēkā Aviācijas ielā 15  kādreiz atradās Rīgas 62. vidusskola, pēc tam tā kādu laiku stāvēja tukša. Plānots, ka tajā tiks izvietots policijas iecirknis, un Rīgas domes un Iekšlietu ministrijas amatpersonas vienojās par darāmajiem darbiem un ieguldījumiem šīs ēkas remontēšanā un pielāgošanā policijas vajadzībām. Tiek lēsts, ka būvdarbi varētu tikt pabeigti līdz nākamā gada vasarai.

Rīgas domes un Iekšlietu ministrijas veiksmīgā sadarbība ēku uzturēšanā sākās 2010.  gada 22. oktobrī, kad Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs un Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone parakstīja nodomu protokolu par apņemšanos kopīgi veicināt pašvaldībai piederošās policijas ēkas Daugavgrīvas ielā 32/34 sakārtošanu. Vēlāk šī vienošanās tika papildināta, iekļaujot sarakstā arī citus objektus.