Pieprasa 2,3 miljonus sporta skolotāju algām; pašlaik viņi saņem nepilnus 200 latus par slodzi
"Sports neapšaubāmi ir ļoti svarīgs jauniešu attīstībai un bez sporta pedagogu darba mēs nevarēsim nedz popularizēt veselīgu dzīvesveidu, nedz izaudzināt profesionāļus, jaunos Martinus Dukurus, Mārus Štrombergus un citus medaļniekus," uzsver izglītības un zinātnes ministrs.
Politika
2013. gada 3. jūlijs, 22:01

Pieprasa 2,3 miljonus sporta skolotāju algām; pašlaik viņi saņem nepilnus 200 latus par slodzi

Jauns.lv

Jaunajās politikas iniciatīvās Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) ir pieprasījusi 2,3 miljonus latu sporta pedagogu algām; tā ir budžeta prioritāte sportā, pavēstīja izglītības un zinātnes ministra Vjačeslava Dombrovska ("Reformu partija") biroja vadītāja Anna Kononova.

Dombrovskis trešdien tikās ar Latvijas sporta federāciju pārstāvjiem un sporta nozares profesionāļiem. Pasākumā piedalījās arī Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) un Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) vadība.

"Sports neapšaubāmi ir ļoti svarīgs jauniešu attīstībai un bez sporta pedagogu darba mēs nevarēsim nedz popularizēt veselīgu dzīvesveidu, nedz izaudzināt profesionāļus, jaunos Martinus Dukurus, Mārus Štrombergus un citus medaļniekus," uzsvēra Dombrovskis.

Nozares pārstāvji ministrijas iniciatīvu atbalsta.

"Sporta treneru alga par vienu slodzi pašlaik ir mazāka par 200 latiem uz rokas, kas nav lielāka par mazajām pensijām, kuras patlaban plāno indeksēt. Veseli un sportiski bērni – tā ir valsts nākotne, tāpēc sporta pedagogu algām ir jābūt par prioritāti," norādīja Latvijas sporta izglītības iestāžu direktoru padomes valdes priekšsēdētāja Diāna Zaļupe.

Tikšanās laikā nozares pārstāvji arī pārrunāja Murjāņu sporta ģimnāzijas un stadiona "Daugava" nākotni un attīstību, kā arī gatavošanos Soču olimpiādei. Pašlaik IZM strādā pie tā, lai virzītu izskatīšanai Ministru kabinetā pieprasījumu par 300 tūkstošu latu piešķiršanu Latvijas Olimpiskās vienības sagatavošanai olimpiādei.

Tāpat Izglītības un zinātnes ministrija ir iekļāvusi finansējuma pieprasījumu peldētapmācībai jauno politiku iniciatīvu paketē, pieprasītais finansējums 2014.gadam ir 2,8 miljoni latu.

BNS/ Foto: Edijs Pālens/ LETA