Sabiedrība
2013. gada 21. jūlijs, 22:39

Prezidents: basketbolistu sniegums apliecina patieso šā sporta veida popularitāti Latvijā

Jauns.lv

Latvijas U-20 basketbola izlases sportistu gribasspēks, neatlaidība un vienotas komandas gars devis iespēju ierakstīt jaunu un nozīmīgu lappusi Latvijas basketbola vēsturē, ar kuru mēs visi varam lepoties, paziņojis Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Prezidents sveic visus jaunos basketbolistus un trenerus, viņu atbalstītājus un līdzjutējus ar Eiropas čempionāta sudraba godalgām - "lielisku, sen gaidītu un pelnītu sasniegumu".

Bērziņš arī pauž cerību, ka šis sasniegums būs stingrs pamats Latvijas basketbola turpmākai izaugsmei un veiksmīgiem startiem nākotnē, apliecinot šī sporta veida patieso popularitāti Latvijā.

Kā ziņots, Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlase Tallinā notikušā Eiropas čempionāta finālspēlē svētdien zaudēja Itālijas vienaudžiem, izcīnot vēsturiskas sudraba godalgas.

Šī bija otrā reize valsts basketbola vēsturē, kad Latvijas izlase spēlējusi Eiropas čempionāta finālā. Tā 1935.gadā Latvijas pieaugušo valstsvienība kļuva par pirmajiem kontinenta čempioniem, finālā uzvarot spāņus, bet 1939.gadā tika izcīnīta otrā vieta aiz Lietuvas, taču togad turnīrs tika izspēlēts pēc viena apļa spēlēm bez atsevišķiem mačiem par medaļām. Neviena cita Latvijas vīriešu un sieviešu komanda ne pieaugušo, ne jauniešu un junioru vecumā nekad līdz finālam nav tikusi.

Latvijas U-20 izlases sastāvs Eiropas čempionātā:

saspēles vadītāji - Kaspars Vecvagars (Panevēžas "Lietkabelis", Lietuva) un Ingus Jakovičs (''Liepāja''/''Triobet''); aizsargi - Toms Leimanis, Edgars Štelmahers (abi - "Ventspils Augstskola") un Roberts Krūmiņš ("Liepāja"/"Triobet"); uzbrucēji - Ojārs Siliņš (Redžo di Emīlijas "Trenkwalder", Itālija), Jānis Bērziņš ("Valmiera"), Roberts Stumbris ("Jūrmala"/"Fēnikss") un Pēteris Rēķis ("Latvijas Universitāte"); centri Andrejs Gražulis, Iļja Gromovs (abi - "Ventspils Augstskola") un Elvis Saulītis ("Valmiera").

LETA