Deputāts Kalniņš gatavs atmaksāt naudu par darbu Pretkorupcijas parlamentārajā izmeklēšanā
Deputāts Guntis Kalniņš skaidroja, ka politisko atbildību ir uzņēmies, neparakstot līdz galam nepabeigto galaziņojuma projektu.
Politika
2016. gada 3. novembris, 14:58

Deputāts Kalniņš gatavs atmaksāt naudu par darbu Pretkorupcijas parlamentārajā izmeklēšanā

Jauns.lv

Deputāts Guntis Kalniņš (ZZS) pauž gatavību atmaksāt naudu par darbu tā dēvētās Pretkorupcijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas sekretāra amatā, ja būs pieejams attiecīgs mehānisms.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Saeima šodien atbalstīja lēmuma projektu, kas paredz aicināt Pretkorupcijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētājam "Vienotības" frakcijas deputātam Veiko Spolītim, kā arī komisijas sekretāram Kalniņam rast iespēju atmaksāt valstij komisijas darbības nodrošināšanai izmantotos līdzekļus.

Kalniņš aģentūrai LETA norādīja, ka viņam nav konkrētas atbildes, kā rīkoties, taču, ja būs izveidots attiecīgs mehānisms, tad viņš saņemtos līdzekļus atmaksās. Vaicāts, vai viņš sagaida naudas atmaksāšanas mehānisma izveidošanu, deputāts norādīja, ka šajā jautājumā plāno konsultēties ar Saeimas Juridiskā biroja pārstāvjiem. Parlamentārietis norādīja, ka situāciju sarežģī apstāklis, ka par viņa darbu komisijas sekretāra amatā samaksāts arī sociālais nodoklis.

Deputāts skaidroja, ka politisko atbildību ir uzņēmies, neparakstot līdz galam nepabeigto galaziņojuma projektu. Politiķis gan norāda, ka izmeklēšanas komisija nonākusi līdz apmēram 50 priekšlikumiem un viņš pats savu darbu izmeklēšanas komisijā veicis pēc labākās apziņas.

Kā ziņots, lēmumprojektu, kas paredz aicināt Pretkorupcijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētāju Spolīti un komisijas sekretāru Kalniņu rast iespēju atmaksāt valstij komisijas darbības nodrošināšanai izmantotos līdzekļus, atbalstīja 41 deputāts no Saeimas opozīcijas un nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK).

Lēmumprojekts paredz mudināt komisijas vadību - Spolīti un Kalniņu - uzņemties politisko atbildību par komisijas darbības rezultātu nesasniegšanu.

Deputātu parakstus, lai skatītu šo jautājumu, vāca parlamentārietis Artuss Kaimiņš ("KPV LV"). Par šāda lēmuma projekta izskatīšanu parakstījās desmit deputāti - Kaimiņš, kā arī opozīcijas pārstāvji no Latvijas Reģionu apvienības un "Saskaņas".

Kā ziņots, Spolītis iepriekš žurnālistus informēja, ka komisijas vadītāja, sekretāra un konsultantu algu fonds bija apmēram 14 500 eiro.

Pretkorupcijas parlamentārā izmeklēšanas komisija darbu noslēgusi bez galaziņojuma pieņemšanas. Galaziņojuma projektu nav parakstījis neviens no deputātiem.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA