Rīgas domē tiks atklāta fotoizstāde "Diena kopā ar bibliotekāru"
Izstāde Rātsnamā būs apskatāma līdz 2013. gada 16. augustam.
Runā Rīga

Rīgas domē tiks atklāta fotoizstāde "Diena kopā ar bibliotekāru"

Jauns.lv

30.jūlijā plkst.15.00 Rīgas domes 1.stāva vestibilā (Rātslaukums 1) tiks atklāta Rīgas Centrālās bibliotēkas fotoizstāde „Diena kopā ar bibliotekāru”. Izstāde tapusi sadarbībā ar fotomākslinieku Imantu Urtānu. Izstādi atklās Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras pārvaldes priekšniece Dzidra Šmita.

Rīgas domē tiks atklāta fotoizstāde "Diena kopā ar...

Izstādē redzamie portreti ir mākslinieka atbilde uz jautājumu, kāds ir 21. gadsimta bibliotekārs. Šodien viņš ir gan informācijas speciālists, gan, tāpat kā senāk, cilvēks, ar kuru var parunāt par vienu no mūsu intīmākajām nodarbēm – lasīšanu.

Imants Urtāns ir viens no pazīstamākajiem Latvijas fotomāksliniekiem, vairāku nozīmīgu projektu autors. Mākslinieka uzņēmumi publicēti gan grāmatās, gan tīmeklī. Imantam Urtānam bijušas vairākas personālizstādes, un viņa fotogrāfijas saņēmušas medaļas un godalgotas vietas vairākos starptautiskos konkursos.

Latvijas lielākā pašvaldības publiskā bibliotēka – Rīgas Centrālā bibliotēka – dibināta 1906. gadā. Tā ir arī viena no vecākajām publiskajām bibliotēkām Latvijā. Bibliotēkai ir 26 filiāles un 3 ārējie apkalpošanas punkti iedzīvotājiem no sociālā riska grupām Brasas cietumā un Dienas aprūpes centrā bezpajumtniekiem un maznodrošinātajiem Rīgas iedzīvotājiem, kā arī Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā. Rīgas Centrālajā bibliotēkā strādā vairāk nekā 200 bibliotekāru.

Izstāde Rātsnamā būs apskatāma līdz 2013. gada 16. augustam.

Karlīna Timofejeva, Foto: Evija Trifanova/LETA

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību