"Dirty Deal Teatro" repertuārā iekļauj bērnu izrādi "Kā saule gadījās"
Izrāde "Kā saule gadījās" atklās "Dirty Deal Teatro" izrāžu ciklu "Līdz 18". Šajā izrāžu ciklā tiks demonstrēti iestudējumi bērniem un jauniešiem, kas tiecas uzdot jautājumus, atklāt vēl neatklāto un kļūt par kopīgu piedzīvojumu
Kultūra
2013. gada 10. septembris, 16:12

"Dirty Deal Teatro" repertuārā iekļauj bērnu izrādi "Kā saule gadījās"

Jauns.lv

Neatkarīgais teātris "Dirty Deal Teatro" savā repertuārā iekļāvis bērnu izrādi "Kā saule gadījās", kas savu pirmizrādi pagājušā gada izskaņā piedzīvoja Kalnciema kvartālā.

Bērnu auditorijai veltīto izrādi "Kā saule gadījās" veidojusi režisore Inga Tropa, veidojot to kā izrādi bērniem ar pasaku stāstīšanu un cepumu cepšanu, aģentūru LETA informēja "Dirty Deal Teatro" sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Murāne.

Virtuves galds, milti, cepumu cepšanai nepieciešamie virtuves rīki, gan aktieru Laumas Balodas un Kaspara Aniņa, gan bērnu atdzīvināti, atklās brīnumus par Zemes, Saules, Mēness, zvaigžņu, ūdens un cilvēka izcelšanos. Par brīnumu iedvesmas avotu kalpos latviešu tautas pasakas un teikas.

"Izrādes ideja radās, darbojoties virtuvē kopā ar dēlu. Ikdienišķās lietas var pārvērsties iedvesmojošā rotaļā, reizē sniedzot iespēju apgūt jaunas prasmes un iegūt zināšanas radošā un nepiespiestā veidā. Lai iepriecinātu bērnus, nebūt nav nepieciešamas dārgas rotaļlietas," stāstīja izrādes režisore.

No kopīgi pagatavotās cepumu mīklas bērniem būs iespēja atveidot un pēc tam arī izgaršot izrādē gūtos iespaidus.

Izrāde "Kā saule gadījās" atklās "Dirty Deal Teatro" izrāžu ciklu "Līdz 18". Šajā izrāžu ciklā tiks demonstrēti iestudējumi bērniem un jauniešiem, kas tiecas uzdot jautājumus, atklāt vēl neatklāto un kļūt par kopīgu piedzīvojumu. Šajā ciklā būs iekļauta arī radošās apvienības "Nomadi" un Ģirta Rāviņa kopīgi veidotā izrāde "Ziemas māja", kas ir stāsts par mazu zēnu un viņa vectēvu, kuri kopīgi dodas ceļojumos uz šķūnīti pēc malkas un uz Mēnesi.

Sezonas laikā "Dirty Deal Teatro" izrāžu ciklā "Līdz 18" notiks trīs jauniestudējumi.

LETA/ Publicitātes foto