Latvijas filmas un TV šovu "Sirmais. Kulta ēdieni" prezentē Kannās
Kadrs no TV šova "Sirmais. Kulta ēdieni".
Kultūra
2013. gada 8. oktobrī, 11:01

Latvijas filmas un TV šovu "Sirmais. Kulta ēdieni" prezentē Kannās

Jauns.lv

Filmu studija "Rija" devusies uz starptautisko televīziju tirgu "Mipcom" Kannās, lai piedāvātu ārvalstu televīziju kanāliem Latvijas filmas, kā arī televīzijas šovu "Sirmais. Kulta ēdieni".

Latvijas filmas un TV šovu "Sirmais. Kulta ēdieni"...

Līdzās sadarbībai ar producentu kompāniju "Paedis.lv" par šova "Sirmais. Kulta ēdieni" izplatīšanu šoruden sākta vēl viena jauna sadarbība - ar filmu studiju "Atom Art" par jau starptautisku atzinību guvušo animācijas filmu "Ursus", "Starptautiskā tēva diena" un "Kora turneja" izplatīšanu, informēja "Rija Films" projekta menedžere Andra Jakoviča.

Tirgus laikā filmu studijas "Rija" vadītājam Vilnim Kalnaellim paredzētas vairākas tikšanās. Interesi par pavāra Mārtiņa Sirmā televīzijas šovu izrādījis Meksikas raidorganizācijai "TV Azteca" piederošais televīziju kanālu tīkls "Azteca America", kura auditorija ir spāniski runājošie ASV iedzīvotāji.

Kā allaž interesi izpelnījušās arī Latvijas animācijas filmas. Tirgū plānota saruna par iespējamo sadarbību ar Argentīnas izglītības ministrijas televīzijas kanāla "Pakapaka" pārstāvi, kurš atzinīgi novērtē "Rijas" animācijas filmu estētisko un saturisko kvalitāti un vēlas pārrunāt kopprodukciju iespējas.

Paralēli plānotas arī sarunas ar iespējamiem sadarbības partneriem par attīstības fāzē esošo filmu studijas "Rija" projektu - pilnmetrāžas animācijas filmu "Ābolu pīrāgs", kas tiks veidota, izmantojot starptautiski atzītās animācijas īsfilmas "Kad āboli ripo" tēlus un stilu.

Starptautiskais tirgus "Mipcom" Kannās norisinās līdz ceturtdienai. Uz to ieradušies vairāk nekā 4000 pārstāvji no televīziju kanāliem un interneta platformām, kuri vēlās iegādāties spēlfilmas, dokumentālās filmas, animācijas filmas, seriālus, televīziju šovus, kā arī citu televīziju saturu.

LETA/ Publicitātes foto