Trūcīgo Rīgas iedzīvotāju pabarošanai plānots tērēt 46 500 latu
Zupas virtuvēs izsalkumu var remdēt personas bez noteiktas dzīvesvietas un citi trūcīgie Rīgas iedzīvotāji.
Runā Rīga
2013. gada 20. oktobris, 13:29

Trūcīgo Rīgas iedzīvotāju pabarošanai plānots tērēt 46 500 latu

Jauns.lv

Trūcīgo un bez pajumtes palikušo cilvēku ēdināšanai trīs zupas virtuvēs Rīgā 2014.gadā plānots tērēt 46 500 latu, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā publicētais paziņojums par Rīgas domes Labklājības departamenta izsludinātā iepirkuma konkursa rezultātiem.

Zupas virtuves pakalpojumu Centra apkaimē nākamgad sniegs biedrība "Žēlsirdības misija Dzīvības ēdiens" par 11 100 latu, Āgenskalna apkaimē par 29 400 latu nākamgad izsalkušos ēdinās "Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas Diakonijas centrs, savukārt Brasas apkaimē ziemas mēnešos - no janvāra līdz aprīlim un no oktobra līdz decembrim - zupas virtuvē saimniekos biedrība "Svētā Jāņa palīdzība", kas apņēmusies trūcīgos paēdināt par 7203 latiem.

Uzvarētājs iepirkuma konkursa daļā par zupas virtuves pakalpojumiem Grīziņkalnā IUB mājaslapā nav publicēts.

Zupas virtuvēs izsalkumu var remdēt personas bez noteiktas dzīvesvietas un citi trūcīgie Rīgas iedzīvotāji.

Paredzēts, ka Rīgas centra apkaimē gada laikā tiks pagatavotas 26 425 zupas porcijas, Grīziņkalna apkaimē - 26 425 porcijas, Āgenskalnā - 70 000 porciju, bet Brasas apkaimē gada aukstajos mēnešos tiks izsniegtas 17 150 porcijas. Visās zupas virtuvēs vasaras periodā izsniegto porciju skaits tiek plānots mazāks nekā gada aukstākajā laikā.

Rīgas iedzīvotāji zupas virtuvēs var saņemt sātīgu, siltu maltīti - zupu vai putru ne mazāk kā 0,4 litru tilpumā, kuras enerģētiskā vērtība nav mazāka par 400 kalorijām, kā arī rudzu vai kviešu maizes riku.

Ēdiens tiks izdalīts vienreizējās lietošanas traukos vai klientu līdzpaņemtajos traukos.

LETA/ Foto: Gatis Dieziņš/ LETA