Sabiedrība
2013. gada 25. oktobris, 08:54

NBA maina finālsērijas spēļu formātu

Jauns.lv

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) īpašnieki apstiprinājuši jaunu finālsērijas spēļu formātu.

Turpmāk abas finālsērijas komandas, kā ierasts, pirmās divas spēles aizvadīs potenciālās favorītes laukumā, kura finišējusi augstākā vieta regulārā čempionāta kopvērtējumā, bet nākamās divas - otras vienības mājas cīņu arēnā. Pēc tam katrs mačs tiks aizvadīts pamīšus - piektais atkal būs favorītes laukumā, sestais otra kluba arēnā, bet septītais atkal favorītes.

Šāda sistēma nav jaunums, jo tā pirms tam tika pielietota no 1957. līdz 1984.gadam. Tomēr tad NBA vadība nolēma formātu mainīt, piekto spēli aizvadot ne-favorītes laukumā, bet sesto un septīto gan.

Līdz ar to formāts no 2-3-2 mainīts uz 2-2-1-1-1.

Jaunais formāts tiks ieviests jau no nākamā gada finālsērijas, turklāt starp sesto un septīto maču piešķirta papildu brīvdiena.

Savulaik 1984.gadā finālsērijas formāts tika mainīts, lai samazinātu pārāk lielo ceļošanu, taču nu pēc NBA prezidenta basketbola jautājumos Roda Torna vārdiem ceļošana mūsdienās kļuvusi par vieglāku nastu.

Kā zināms, par aizvadītās sezonas čempioniem jau otro gadu pēc kārtas kļuva Maiami "Heat" basketbolisti, kuri finālsērijā līdz četrām uzvarām ar 4-3 pieveica Sanantonio "Spurs".

LETA