Sabiedrība
2013. gada 26. oktobris, 10:27

Septembrī Saeimas deputātiem atalgojumā izmaksāti 113 125 lati

Jauns.lv

Septembrī Saeimas deputātiem atalgojumā tika izmaksāti 113 125 lati pēc nodokļu nomaksas, uzzināja Saeimas Preses dienestā.

Mazāko atalgojumu, kas nepārsniedza 1000 latu, septembrī saņēma Gunārs Igaunis (RP), Jāniz Klaužs (ZZS), Kārlis Krēsliņš, Liene Liepiņa (V), Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK), Līvija Plavinska (V), kā arī Ivars Zariņš (SC), liecina informācija Saeimas mājaslapā. Savukārt Ingmāram Čaklajam (V), kur nolika deputāta mandātu, izmaksāti 33 lati.

Lielāko atalgojumu septembrī, līdzīgi kā citos mēnešos, saņēma Saeimas Prezidija locekļi - Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V), kuras atalgojums bija 1716 lati, Saeimas priekšsēdētājas biedri Inese Lībiņa-Egnere (RP) un Andrejs Klementjevs (SC), kur saņēma attiecīgi 1613 un 1511 latus, Saeimas sekretārs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK) - 1530 latus un Saeimas sekretāra biedrs Jānis Vucāns (ZZS) - 1471 latu.

Deputātu atalgojumā iekļauta alga, slimības pabalsts, samaksa par frakcijas priekšsēdētāja vai viņa vietnieka amatu, samaksa par Saeimas komisijas priekšsēdētāja, viņa vietnieka vai sekretāra amatu, samaksa par Saeimas apakškomisijas priekšsēdētāja vai sekretāra amatu, kā arī piemaksa Saeimas Prezidija locekļiem.

LETA