Kultūra
2013. gada 5. novembris, 11:38

Notiks dokumentālās filmas "Tā dullā Strengas dēļ jeb Vasara ar zelta teļu" pirmizrāde

Jauns.lv

Šovakar plkst.18.30 kinoteātrī "Splendid Palace" notiks režisores Līgas Gaisas dokumentālās filmas "Tā dullā Strengas dēļ jeb Vasara ar zelta teļu" pirmizrāde.

Filma tapusi Klapkalnciemā, kur aktieris Juris Strenga jau gandrīz desmit gadus pulcē vietējos, lai iestudētu operu. Libreta izvēli nosaka kāds, pēc Strengas domām, aktuāls gada notikums vai sociālpolitiska aktualitāte. 2008.gadā par godu Pekinas olimpiādei tika uzvesta "Turandota". Uzvedums izcēlies ar pašdarinātiem pūķiem un degošiem papīra lukturiem. Savukārt par godu vēlēšanām Strenga kopā ar ciema ļaudīm radīja jaunu interpretāciju Raiņa "Zelta zirgam". Šoreiz operas festivālam izvēlēta Bībeles tēma - tiek iestudēta Arnolda Šēnberga opera "Mozus un Ārons" un Verdi "Nabuko".

Filma tapusi programmā "Latvija šodien". Tās režisore ir Līga Gaisa, scenārija autore - Lote Eglīte, operators - Valdis Celmiņš, skaņu režisors - Anrijs Krenbergs.

Reizē ar "Tā dullā Strengas dēļ jeb vasara ar zelta teļu" pirmizrādi piedzīvos režisores Astras Zoldneres dokumentālā īsfilma "Jūras nauda", kas ir poētisks stāsts par dzīvi pie jūras un jūrā. Filmas ideja ieguvusi pirmo vietu "ARS Baltica" īsfilmu ideju konkursā. Tās režisore ir Astra Zoldnere, operators - Rons Rozenbergs, montāžas režisore - Astrīda Konstante, skaņu režisors - Anrijs Krenbergs, producente - Līga Gaisa.

Abas filmas tapušas studijā "Air Productions".


LETA