Sabiedrība
2013. gada 5. novembris, 21:01

Bijušais Ceļu policijas boss Zivtiņš pametis policiju un strādā "Rīgas satiksmē"

Jauns.lv

Bijušais Ceļu policijas priekšnieks un Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš šovasar pametis darbu policijā un patlaban strādā pašvaldības SIA "Rīgas satiksme", kurā nodarbojas ar sabiedriskā transporta plūsmas uzlabošanas jautājumiem.

Zivtiņš aģentūrai LETA apstiprināja, ka "Rīgas satiksmē" viņš nav amatpersona, bet gan strādājot uz līguma pamata.

"Amata man "Rīgas satiksmē" nav, bet esmu tur uz līguma pamata. Nodarbojos ar jautājumiem, kas saistās ar sabiedriskā transporta joslu izveidošanu un tamlīdzīgiem projektiem. Tas ir aktuāls jautājums. Es esmu uzskatījis, ka vienmēr prioritāte ir sabiedriskajam transportam, gājējiem un velosipēdistiem. Šis piedāvājums bija ļoti labs, un satiksmes organizācija ir viena no patīkamajām lietām, kuru es māku darīt un zinu. Tagad jau vairāk nekā mēnesi strādāju ar šiem projektiem. Jau ir izdevies izveidot divas vietas, kur varētu atvieglot sabiedriskajam transportam joslu. Darbs patīkams," norādīja Zivtiņš.

Konkurss uz šiem pakalpojumiem nebija izsludināts, Zivtiņam izteikts piedāvājums, un viņu tas apmierinājis. Zivtiņš apstiprināja, ka viens no uzaicinātājiem bija "Rīgas satiksmes" valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens. Zivtiņš saņēmis vēl citus darba piedāvājumus, taču šis bija vislabākais.

Satiksmes uzlabošanas jautājumos Zivtiņam sadarbība izvērtusies 15 gadu garumā, dienot policijā.

Jau ziņots, ka šovasar, turpinot personāla rotāciju, toreizējais Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš sāka pildīt Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes Patruļpolicijas pārvaldes priekšnieka vietnieka amata pienākumus.

LETA