Kamaniņu braucēji nedēļas nogalē Siguldā aizvadīs Latvijas kausa sacensības
Citi sporta veidi

Kamaniņu braucēji nedēļas nogalē Siguldā aizvadīs Latvijas kausa sacensības

Jauns.lv

Pašmāju labākie kamaniņu braucēji nedēļas nogalē Siguldā aizvadīs Latvijas kausa sacensības, informē Latvijas Kamaniņu Sporta federācija (LKSF).

Kamaniņu braucēji nedēļas nogalē Siguldā aizvadīs ...

Piektdien Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē notiks treniņbraucieni, bet sacensības vīriešiem, sievietēm un divniekiem notiks sestdien. Sacensībās startēs arī juniori, juniores, kā arī jaunieši un jaunietes A,B, C un D vecuma grupās.

Vīru konkurencē uz starta līnijas stāsies Mārtiņš Rubenis, Inārs Kivlenieks, Kristaps Mauriņš, Artūrs Dārznieks, kuriem pievienosies arī labākais juniors Riks Kristens Rozītis.Pirms gada Latvijas kausu vīru konkurencē izcīnīja Rubenis, aiz sevis atstājot Kivlenieku un Mauriņu, bet junioriem ātrākais bija Rozītis.

Dāmu konkurencē Elīzai Tīrumai, kura uzvaru Latvijas kausā izcīnīja arī pirms gada, un Saivai Dambītei, kura vēl pagājušo gadu startēja starp juniorēm, spēkiem nāksies mēroties ne tikai ar olimpiskā izlases jaunāko dalībnieci Ullu Zirni, bet arī juniorēm Kendiju Aparjodi, Alisi Evelīnu Mitkusu un Paulu Ābelīti.

Juniorēm Latvijas kausu pērn izcīnīja Zirne, kas aiz sevis atstāja Dambīti un Aparjodi.

Ar olimpiskās izlases divnieku ekipāžām Andris Šics/Juris Šics, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš spēkiem mērosies juniori Kristens Putins/Kārlis Krišs Matuzels.

Jauniešiem A grupā startam sacensībās pieteikti deviņi sportisti. Starp viņiem ir arī Kristers Aparjods, kurš sevi teicami parādījis Pasaules kausa (PK) izcīņā junioriem. Jaunietēm šajā pašā vecuma grupā startēs trīs sportistes, bet pārējās vecuma grupas – B,C un D kopā pulcēs vairāk kā 30 dalībniekus.

BNS/Foto: Ieva Čīka, LETA