Futbols
2013. gada 19. decembris, 14:22

Latvijas futbola izlase pakāpusies no visu laiku zemākās vietas FIFA rangā

Jauns.lv

Latvijas vīriešu futbola izlase jaunākajā FIFA pasaules rangā, kas publicēts ceturtdien, atguvusi trīs pozīcijas un tagad ieņem 116.vietu, pakāpjoties no zemākās pozīcijas izlases vēsturē.

Uz visu laiku zemāko vietu - 119. - Latvija pirmo reizi atkrita pirms sešiem mēnešiem, kad piedzīvoja kritienu par deviņām pozīcijām. Vēl pagājušā gada augustā Latvijas izlase rangā ieņēma 70.vietu, tomēr oktobrī tā jau atkāpās uz tā brīža visu laiku zemāko vietu - 118.pozīciju. Savukārt novembrī izlase atkal atgriezās 119.vietā.

Latvijas izlases rēķinā rangā pašlaik ir 272 punkti, kas ir tikpat, cik iepriekšējā rangā.

Kopš iepriekšējā ranga Latvijas izlase spēles nav aizvadījusi. Savukārt pirms tam tika aizvadīti divi mači, pārbaudes cīņā ar 0:3 viesos zaudējot Īrijas valstsvienībai, kā arī neoficiālā pārbaudes mačā viesos ar 1:0 uzvarot izlases bijušā galvenā trenera Gerija Džonsona vadīto Anglijas klubu Jovilas "Town".

Par divām vietām šomēnes rangā pakāpusies Igaunijas izlase, ieņemot 94.vietu, bet Lietuva nemainīgi palikusi 102.pozīcijā.

No Eiropas izlasēm Latvija rangā apsteidz tikai Luksemburgu (123.vieta), Kipru (126.), Kazahstānu (128.), Maltu (132.), Lihtenšteinu (154.), Fēru salas (170.), Andoru (198.) un Sanmarīno (207.).

Ranga pirmajā desmitniekā izmaiņas nav notikušas. 2010.gada Pasaules kausa izcīņā un pēdējos divos Eiropas čempionātos uzvarējusī Spānija saglabājusi savu pirmo vietu, bet tai nemainīgi seko Vācija, Argentīna un Kolumbija. Piektā joprojām ir Portugāle, bet sestā nemainīgi ir Urugvaja.

Itālija ieņem septīto vietu, tai seko Šveice un Nīderlande, bet pirmo desmitnieku noslēdz Brazīlija.

Nākamais rangs tiks publicēts nākamā gada 16.janvārī.

LETA