"Dinamo" atspēlējas no 0:3 un izglābj punktu, bet zaudē pagarinājumā
Roberts Bukarts mačā izcēlās ar gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli.

"Dinamo" atspēlējas no 0:3 un izglābj punktu, bet zaudē pagarinājumā

Jauns.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" pirmajā šī gada spēlē piektdien atspēlējās no atrašanās zaudētājos ar 0:3, tomēr pagarinājumā viesos ar 3:4 (0:2, 2:1, 1:0, 0:1) zaudēja Ufas "Salavat Julajev", kur spēlē Latvijas valstsvienības aizsargs Artūrs Kulda.

"Dinamo" atspēlējas no 0:3 un izglābj punktu, bet ...

Vārtus Latvijas komandas labā guva Marcels Hosa, Miks Indrašis un Roberts Bukarts, bet šoreiz "Dinamo" vārtos stājās otrais vārtsargs Jakubs Sedlāčeks.

Maču pārliecinošāk iesāka "Salavat Julajev", kas vairāk kontrolēja ripu, taču tam nesekoja bīstami momenti, tāpēc rīdzinieki centās izmantot pretuzbrukumus, bet pēc Vitālija Pavlova un Marcela Haščāka mēģinājumiem ripa vārtos nenonāca.

Tomēr mača trešajā minūtē mājinieki no Ufas izvirzījās vadībā, kad Aleksandrs Mereskins guva vārtus pēc Sedlāčeka atvairītā metiena. Arī pēc vārtu guvuma "Salavat Julajev" turpināja kontrolēt cīņas gaitu, taču ar bīstamiem uzbrukumiem neaizrāvās.

Pirmā perioda otrajā pusē divu minūšu sodu par turēšanu ar nūju tika noraidīts Georgijs Pujacs, pirmo reizi šajā cīņā atstājot rīdziniekus mazākumā. Latvijas komanda viena hokejista deficītu izturēja atzīstami, ļaujot "Salavat Julajev" vien pāris reizes apdraudēt savu vārtu drošību.

Trešdaļas pēdējā minūtē mājiniekiem tomēr izdevās ripu vēlreiz iedabūt Sedlāčeka vārtos, kad ne bez veiksmes palīdzības to izdara Deniss Hlistovs, kura piespēle atsitās pret Kristapa Sotnieka slidu, atrodot ceļu vārtos.

Savukārt otro trešdaļu aktīvi iesāka Rīgas "Dinamo", taču iekrita pretuzbrukumā, kad perioda otrajā minūtē "Salavat Julajev" aizsteidzās trijatā pret vienu vārtsargu, un vārtus bez lielām problēmām guva Igors Mirnovs. Mirkli vēlāk rīdzinieki pirmo reizi šajā mačā tika pie iespējas spēlēt vairākumā. Latvijas komandai gandrīz izdevās viena vīra pārsvaru realizēt, kad pie atsistās ripas pirmais piesteidzās Pols Šekura, taču brīnumainā kārtā mājiniekus glāba vārtsargs Vladimirs Sohatskis, kurš jau tobrīd bija noguldīts uz ledus.

Rīdziniekiem tomēr izdevās gūt pirmos vārtus, kad Marcels Hosa pēc spēcīga metiena no zilās līnijas raida ripu vārtu tīklā, panākot 1:3. Brīdi vēlāk Haščāks nopelnīja noraidījumu, bet "Salavat Julajev" to neizmantoja, lai gan vienā no epizodēm rīdziniekus glāba veiksme.

Perioda turpinājumā Rīgas "Dinamo" pārņēma dueļa iniciatīvu un vienā no epizodēm atguva vēl vienus vārtus, kad Miks Indrašis pārtvēra pretinieku piespēli no savas aizsardzības zonas, bet pēc tam ripu piespēlēja Robertam Bukartam, kurš pēc tam ripu adresēja atpakaļ Indrašim, kurš tikai ar atkārtotu metienu pārspēja Ufas komandas vārtsargu, jo pirms tam raidījums atsitās pret vārtu stabu.

Trešdaļas turpinājumā rīdzinieki turpināja uzbrukt, taču līdz pārtraukumam vārtus vairs neguva.

Cīņas trešās trešdaļas ievads aizritēja laukuma saimnieku uzbrukumos, tomēr sestajā minūtē "Dinamo" izdevās panākt izlīdzinājumu, kad ripu zem paša vārtu pārliktņa tīklā raidīja Bukarts. Viesu gūtie vārti gan nemazināja "Salavat Julajev" uzbrukumu jaudu - vispirms pēc veiklas pārvietošanās vārtos "Dinamo" glāba Sedlāčeks, bet mirkli vēlāk viņš pēc Arvīda Reķa pārkāpuma tika galā arī ar sāncenšu izpildīto soda metienu. Arī pēc šīm divām epizodēm Sedlāčeka darba apjoms nesamazinājās, laukuma saimniekiem pārliecinoši kontrolējot cīņas gaitu.

Trešdaļas vidū rīdzinieki pēc Krišjāņa Rēdliha pārkāpuma palika mazākumā, tomēr viesu sniegums aizsardzībā bija nevainojams, kas ļāva saglabāt rezultātu neizšķirtu. Neilgi pēc tam uz noraidīto soliņu devās Kulda, kas ļāva vairākumā spēlēt jau "Dinamo" komandai, taču vairāk par vienu bīstamu izspēli viesi sekojušajās divās minūtēs nespēja izveidot. Noslēdzošajās trešdaļas minūtēs aktīvāki bija "Dinamo" hokejisti, tomēr rezultāts palika nemainīgs.

Pagarinājumā pārsvars atkal piederēja laukuma saimniekiem. Reizi savu komandu glāba Sedlāčeks, bet ceturtās minūtes ievadā mājinieki izmantoja Ozoliņa savlaicīgo neatgriešanos aizsardzībā un guva uzvaras vārtus. Precīzs bija Ņikita Filatovs.

No izbraukumā līdz atbraukušajiem spēlētājiem mačam netika pieteikti Māris Jučers, Rodrigo Laviņš, Jēkabs Rēdlihs, Māris Bičevskis, Aleksandrs Ņiživijs un Gunārs Skvorcovs.

Abu komandu pirmajā šīs sezonas tikšanās reizē 9.oktobrī Rīgā pārāki ar 5:2 bija viesi.

Ar šo spēli Rīgas klubs uzsāka četru maču izbraukuma spēļu sēriju, kā arī 12 spēļu janvāra maratonu pirms Soču ziemas olimpiskajām spēlēm. Šīs izbraukuma sērijas turpinājumā "Dinamo" ik pēc dienas tiksies arī ar Ņižņekamskas "Ņeftehimik", Magņitogorskas "Metallurg" un Čeļabinskas "Traktor" hokejistiem, bet pēc tam gaidāmas četras cīņas savā laukumā.

Rīgas "Dinamo" pagājušo gadu noslēdza ar diviem zaudējumiem savā laukumā, bet kopumā septiņās decembra spēlēs tika gūti trīs panākumi.

Kulda šīs sezonas 29 spēlēs guvis vienus vārtus un veicis piecas rezultatīvas piespēles.

"Dinamo" vienība gada pirmajā izbraukumā devusies 27 hokejistu sastāvā - ar trim vārtsargiem, astoņiem uzbrucējiem un 16 uzbrucējiem.

Šajā KHL sezonā spēlē 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūs Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" komandai kā minimālais mērķis izvirzīts iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA