Mārtinš Rubenis Soču olimpiskajās spēlēs izcīna desmito vietu
Mārtiņam Rubenim labākais bija pēdējais ceturtais brauciens.

Mārtinš Rubenis Soču olimpiskajās spēlēs izcīna desmito vietu

Jauns.lv

Latviešu kamaniņu braucējs Mārtiņš Rubenis svētdien Soču olimpiskajās spēlēs izcīnīja desmito vietu.

Mārtinš Rubenis Soču olimpiskajās spēlēs izcīna de...

Kā zināms, pēc sestdienas pirmajiem diviem braucieniem Rubenis ierindojās 11.vietā, bet svētdien braucienus izdevās veikt ātrāk, turklāt ceturtais sacensību brauciens bija piektais ātrākais starp visiem sportistiem.

Rubenis nu jau divkārtējam olimpiskajam čempionam Fēliksam Loham no Vācijas piekāpās par 2,171 sekundi.

Tikmēr citi Latvijas kamaniņu braucēji bija zemāk par Rubeni - Inārs Kivlenieks ierindojās 16.vietā, Loham zaudējot 2,999 sekundes. Savukārt Kristaps Mauriņš šajā Olimpiādē ieņēma 21.pozīciju.

Aiz šīs sezonas Pasaules kausa ieguvēja Loha, kurš bija labākais arī pirms četriem gadiem Vankūveras Olimpiādē, tikmēr finišēja Krievijas sportists Alberts Demčenko, kurš vācietim piekāpās par 0,476 sekundēm

Bronzas godalgu šajās olimpiskajās spēlēs izcīnīja 2002. un 2006.gada olimpiskais čempions Armīns Cīgelers no Itālijas, Loham zaudējot 1,271 sekundes.

Cīgelers izcīnījis medaļu jau sestajās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas.

Tikmēr ceturtajā pozīcijā ierindojās vācietis Andijs Langenhams, kuram sekoja krievs Semjons Pavļičenko.

Kopumā sacensībās piedalījās 39 sportisti.

Pieredzes bagātākais Latvijas izlases dalībnieks ir tieši Rubenis - 1998.gada pasaules junioru čempions 35 gadu vecumā piedalās jau savā piektajā Olimpiādē, turklāt pirms astoņiem gadiem Turīnā viņš ieguva bronzu, kas Latvijai bija pirmā ziemas spēlēs pēc neatkarības atgūšanas. Tikmēr 27 gadus vecajam Kivleniekam šīs ir otrās olimpiskās spēles, bet 22 gadus vecais Mauriņš, kurš šosezon iekļuvis starp trim labākajiem pasaules tūres starta uzrāviena meistariem, piedzīvo olimpisko debiju.

Olimpiāde ilgs līdz 23.februārim, bet Latviju tajā pārstāv 58 sportisti. Soči ir trešās ziemas olimpiskās spēles pēc kārtas, kurās Latviju pārstāv tieši 58 sportisti.

Ja pirmajās četrās ziemas Olimpiādēs pēc neatkarības atgūšanas Latvija palika bez godalgām, iepriekšējās divās jau gūtas trīs medaļas, kas visas izcīnītas ledus renē - pirms astoņiem gadiem Turīnā Mārtiņš Rubenis ieguva bronzu kamaniņu braukšanā, bet iepriekšējā Olimpiādē Vankūverā Martins Dukurs tika pie sudraba skeletonā, kā arī kamaniņu sporta divnieks Andris un Juris Šici izcīnīja sudrabu.

LETA/Foto: EPA/LETA