Pēdējos treniņbraucienos abi Latvijas kamaniņu divnieki iekļūst sešniekā

Pēdējos treniņbraucienos abi Latvijas kamaniņu divnieki iekļūst sešniekā

Jauns.lv

Abi Latvijas kamaniņu braukšanas divnieki - Andris Šics/Juris Šics un Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš otrdien pa reizei iekļuva labāko sešniekā pēdējos divos oficiālajos treniņbraucienos pirms starta olimpiskajās spēlēs.

Pēdējos treniņbraucienos abi Latvijas kamaniņu div...

Agrā rīta stundā divniekiem "Sanki" trasē aizvadot piekto un sesto treniņbraucienu, abos uzvarēja vācieši Tobiass Vendls/Tobiass Arlts, kuri labāko ātrumu "Sanki" trasē demonstrēja arī iepriekš. Šici dienas pirmajā braucienā, kas sākās plkst 6.30 pēc Latvijas laika, uzrādīja sesto labāko rezultātu (50,132), no līderiem atpaliekot par 0,552 sekundēm. Savukārt Gudramovičs/Kalniņš braucienā bija septītie (50,265).

Dienas otrajā braucienā labāk veicās Gudramovičam/Kalniņam, kuri uzrādīja sesto rezultātu (50,228), no līderiem atpaliekot 0,357 sekundes, bet Šici bija astotā labākā rezultāta īpašnieki (50,295).

Iepriekšējās dienās oficiālajos treniņos Šici spēja uzrādīt labākus rezultātus, jo trīs reizes viņi bija otrie, bet reizi ceturtie. Treniņu rezultāti gan nevar kalpot kā atskaites punkts pirms sacensībām, jo tie tiek izmantoti dažādiem eksperimentiem ar tehniku. Arī Šici pirmajos treniņos pārbaudīja dažādus tehniskos risinājumus sliecēm.

"Mēs mēģinājām dažādu slidu apstrādi, lai atrastu labāko variantu sacensībām," sacīja Andris Šics, kurš piebilda, ka pirms sacensībām par konkrētu vietu nedomā, bet vēlas aizvadīt divus labus braucienus. Par favorītiem brāļi atzīst vāciešus Vendlu/Arltu, kuri ir Pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētāji, taču norāda, ka olimpiskajās spēlēs nereti var notikt pārsteigumu. "Būs interesantas sacensības, jo uz medaļām var pretendēt desmit ekipāžas," atzina Juris Šics.

Treniņos piedalījās 19 ekipāžas, kuras trešdien divos braucienos cīnīsies par olimpiskajām medaļām. Sacensībs norisināsies trešdien - pirmais brauciens sāksies plkst. 16.15 pēc Latvijas laika, otrais - plkst. 17.45.

BNS/Foto: AFP/LETA