Basketbols
2014. gada 12. marts, 23:03

LBS preses konferencē informēs par spēļu rezultātu ietekmēšanas problēmu

Jauns.lv

Latvijas Basketbola savienība (LBS) sadarbībā ar tiesībsargājošo instanču pārstāvjiem ceturtdien preses konferencē informēs par spēļu rezultātu ietekmēšanu basketbola vidē un darbībām problēmas risināšanai.

Pasākums plkst.14 notiks "Maritim Park Hotel Riga" viesnīcā, Rīgā, Slokas ielā 1.

Preses konferencē piedalīsies LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps, LBS prezidents Valdis Voins, totalizatoru kompāniju pārstāvis Arvīds Rasa, Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas priekšniece Signe Birne, kā arī basketbola kluba "Liepāja"/"Triobet" direktors Artūrs Košeļevs.

Laikraksts "Neatkarīgā" trešdien vēstīja, ka pagājušajā nedēļā bijusi aizdomīgi liela aktivitāte sarunāto spēļu kontekstā, tāpēc paskaidrojumu sniegšanai izsauktas divas Kurzemes komandas, no kurām viena spēlē "Aldaris" Latvijas Basketbola līgā (LBL) (noprotams, ka "Saldus"), bet otra - otrajā līgā ("Liepāja"/"Triobet" fārmklubs "Liepājas Lauvas 2").

Pagājušajā nedēļā "Saldus" negaidīti pārtrauca līgumus ar diviem no saviem līderiem Nauri Miezi un lietuviešu leģionāru Mindaugu Štasi.

Kā ziņots, iepriekšējo reizi totalizatoru skandāls Latvijas basketbolā atklātībā uzpeldēja 2012.gada pirmajā pusē, kad Jānis Timma un Artūrs Bricis, kas tobrīd spēlēja Liepājas komandā, saņēma nosacītas viena gada diskvalifikācijas, tomēr, neskatoties uz tām, tajā pašā gadā viņi jau tika aicināti uz U-20 valstsvienību.

LETA