Futbols
2014. gada 13. marts, 14:01

Latvijas futbola izlase atkal zaudējusi divas vietas FIFA rangā

Jauns.lv

Latvijas vīriešu futbola izlase jaunākajā FIFA pasaules rangā, kas publicēts ceturtdien, atkritusi par divām pozīcijām un nu ieņem 113.vietu.

Pirms četriem mēnešiem Latvija ieņēma tās vēsturē visu laiku zemāko vietu FIFA rangā, kad bija atkritusi līdz 119.pozīcijai, bet pagājušajā mēnesī tā pacēlās līdz 111.vietai, pakāpjoties uz augstāko pozīciju kopš pagājušā gada maija.

Uz visu laiku 119.vietu Latvija pirmo reizi atkrita aizvadītā gada jūnijā, bet vēl 2012.gada augustā tā rangā ieņēma 70.vietu.

Latvijas izlases rēķinā rangā pašlaik ir 265 punkti, kas ir par 17 mazāk nekā pirms mēneša.

Pēdējā mēneša laikā Latvijas izlase aizvadījusi pārbaudes spēli Maķedonijā, kurā ar 1:2 piekāpās vietējai valstsvienībai.

Pagaidām oficiāli izziņotās nākamās Latvijas izlases spēles risināsies maija beigās, kad plānota Baltijas kausa izcīņa.

Par vienu vietu šomēnes rangā atkritusi Igaunijas izlase, ieņemot 92.pozīciju, bet Lietuva atkritusi par trim pozīcijām un nu ir 105.vietā.

Ranga pirmajā pieciniekā izmaiņas nav notikušas - pirmā joprojām ir Spānija, kurai seko Vācija, Argentīna, Portugāle un Kolumbija. Uz sesto vietu pakāpusies Urugvaja, kas apsteigusi Šveici, bet tai seko Itālija un Brazīlija, bet labāko desmitnieku noslēdz Beļģija, kas apsteigusi savu kaimiņieni Nīderlandi.

Līdz ar to Nīderlande pašlaik atrodas visaugstāk no Latvijas izlases pretiniecēm 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. No pārējām kvalifikācijas sacensību A grupas komandām Čehija atrodas 30.pozīcijā, Turcija ieņem 38.vietu, Islande atrodama 52.ailītē, bet Kazahstāna ir 127.vietā.

Nākamais rangs tiks publicēts 10.aprīlī.

LETA