Zināms Latvijas hokeja izlases sastāvs spēlēm pret Somiju
Viens no potenciālajiem Latvijas hokeja izlases līderiem Somijā Andris Džeriņš.
Hokejs
2014. gada 8. aprīlis, 14:34

Zināms Latvijas hokeja izlases sastāvs spēlēm pret Somiju

Jauns.lv

Latvijas hokeja valstsvienības sastāvā pirms šonedēļ gaidāmajām pārbaudes spēlēm ar Somiju iekļauti pieci debitanti, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Abas komandas 10.aprīlī tiksies Jiveskiles pilsētā, bet 11.aprīlī - Kuopio. Šīs spēles risināsies Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīrā.

Latvijas hokeja izlase pirmdien un otrdien aizvadīja pirmos divus oficiālos treniņus, tomēr vairāki valstsvienības labākie spēlētāji sastāvam plāno pievienoties pēc pārbaudes spēlēm ar Somiju. Tāpat abos šīs nedēļas mačos atpūta tiks dota pieredzējušajam vārtsargam Edgaram Masaļskim.

Līdz ar to sastāvā iekļauti pieci valstsvienības debitanti - Jānis Kalniņš, Jānis Jaks, Mārtiņš Gipters, Miks Lipsbergs un Edgars Kļaviņš.

Ja Agris Saviels aizvadīs abas spēles, otrais mačs Somijā viņam būs simtais Latvijas valstsvienībā, bet pieredzējušajam aizsargam Rodrigo Laviņam spēļu skaits Latvijas izlasē var izaugt līdz 217 un viņš var panākt rekordistu Aleksandru Ņiživiju.

Latvijas izlasi pašlaik vada Toms Kūlens, bet galvenais treneris Teds Nolans pievienosies pēc Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonas beigām.

Kā zināms, oficiāli kļuvis zināms, ka Latvijas izlasei pasaules čempionātā ģimenes apstākļu dēļ nepalīdzēs aizsargs Krišjānis Rēdlihs, kurš pievienojies traumētajam Arvīdam Reķim. Izlases vadības neapstiprināta informācija liecina, ka šogad pasaules čempionātā veselības problēmu dēļ nepiedalīsies arī Georgijs Pujacs, bet Miks Indrašis un Lauris Dārziņš cer paspēt laicīgi atveseļoties.

Pujacs nespēlēšanu pasaules čempionātā personīgi apstiprinājis laikrakstam "Latvijas Avīze". Uz izlasi dodoties astoņus gadus pēc kārtas, aizsargs šopavasar vēlas atvilkt elpu un pabūt ar ģimeni, kurā nesen bijis pieaugums.

Tāpat salīdzinājumā ar tiem spēlētājiem, kas piedalījās Latvijai veiksmīgajās Soču olimpiskajās spēlēs, nespēlēs arī Sandis Ozoliņš un Herberts Vasiļjevs, bet skaidrība par vārtsargu Kristeru Gudļevski varētu būt pēc Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārās sezonas beigām. Tāpat nav izslēgts, ka pēc klubu sezonas uz Ziemeļameriku būs jādodas arī Ronaldam Ķēniņam, klubu sezonas beigas traumas dēļ izlaida Oskars Bārtulis un Mārtiņš Karsums, bet Ralfs Freibergs un Vitālijs Pavlovs šobrīd gaida lēmumus pēc pozitīvām dopinga analīzēm.

Pirms pasaules čempionāta Latvijai gaidāmas vēl sešas pārbaudes spēles - vispirms 18. un 19.aprīlī savās mājās būs jātiekas ar Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Krieviju, bet 25. un 26.aprīlī Rīgā gaidāma tikšanās ar Franciju.

Savukārt pēdējās pārbaudes spēles pirms gaidāmā pasaules čempionāta tiks aizvadītas Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā, kad no 1. līdz 3.maijam Latvijas izlase piedalīsies trīs valstu pārbaudes turnīrā. Bez mājiniekiem slovākiem turnīrā piedalīsies vēl Norvēģijas valstsvienība.

Pasaules čempionāts Minskā risināsies no 9. līdz 25.maijam. Latvijas izlase tajā spēlēs vienā apakšgrupā ar Somiju, Krieviju, ASV, Šveici, Vāciju, Baltkrieviju un Kazahstānu.

Latvijas izlases kandidātu saraksts pārbaudes spēlēm Somijā:

vārtsargi: Ervīns Muštukovs ("Esbjerg", Dānija), Jānis Kalniņš ("Dunaujvarosi", Ungārija);

aizsargi: Rodrigo Laviņš, Jēkabs Rēdlihs, Mārtiņš Porejs (visi - Rīgas "Dinamo"), Jānis Jaks ("Rīga"), Agris Saviels (Redovres "Mighty Bulls", Dānija), Guntis Galviņš (bez kluba), Maksims Širokovs (Martiņī "Red Ice", Šveice), Mārtiņš Gipters (Kārdifas "Devils", Anglija);

uzbrucēji: Aleksejs Širokovs (Martiņī "Red Ice", Šveice), Artūrs Kuzmenkovs, Andris Džeriņš, Roberts Bukarts, Gunārs Skvorcovs, Juris Upītis, Māris Bičevskis (visi - Rīgas "Dinamo"), Edijs Brahmanis ("Gomeļ", Baltkrievija), Artūrs Ozoliņš (Penzas "Dizeļ, Krievija), Edgars Kļaviņš ("Troja-Ljungby", Zviedrija), Roberts Jekimovs (Tamperes "Ilves", Somija), Juris Štāls ("Poprad", Slovākija), Miks Lipsbergs (Joensū "Jokipojat", Somija).

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA