Latvijas hokeja izlases kapteinis pret Somiju būs Rodrigo Laviņš
Rodrigo Laviņš šopavasar, iespējams, pēdējo reizi būs redzams Latvijas hokeja izlases kreklā uz ledus.
Hokejs
2014. gada 10. aprīlis, 16:19

Latvijas hokeja izlases kapteinis pret Somiju būs Rodrigo Laviņš

Jauns.lv

Latvijas izlases kapteinis pārbaudes spēlēs pret Somijas izlase būs pieredzējušais aizsargs Rodrigo Laviņš, ceturtdien pirms gaidāmās spēles Jiveskilā vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Laviņa asistenti būs divi citi aizsargi - Agris Saviels un Jēkabs Rēdlihs. Latvijas izlases vārtus sargās Ervīns Muštukovs.

Spēle sāksies plkst. 18.30, un tiešraidē to rādīs LTV7 televīzijā. Vēl vienu spēli Latvijas un Somijas izlases aizvadīs piektdien Kuopio.

Jau ziņots, ka uz spēlēm, kas iekļautas arī Eiropas Izaicinājuma tūrē, Latvijas izlase devās ar pieciem debitantiem sastāvā - vārtsargu Jāni Kalniņu, aizsargiem Jāni Jaku un Mārtiņu Gipteru, kā arī uzbrucējiem Miku Lipsbergu un Edgaru Kļaviņu. Vairāki potenciālie Latvijas izlases līderi valstsvienības darbā iekļausies pēc komandas atgriešanās no Somijas, kur komandu vadīs Toms Kūlens, jo galvenais treneris Teds Nolans vēl ir aizņemts Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubā Bufalo "Sabres".

Ja Agris Saviels aizvadīs abas spēles pret Somijas izlasi, otrā cīņa viņam būs 100. spēle valstsvienībā. Savukārt Laviņam pēc abiem mačiem būtu 217 spēles izlases sastāvā, kas ir tieši tikpat, cik visvairāk spēles aizvadījušajam hokejistam valstsvienībā Aleksandram Ņiživijam.

Latvijas izlase pirmdien oficiāli sāka gatavoties pasaules čempionātam, kas Minskā risināsies no 9. līdz 25. maijam. Latvijas izlase Baltkrievijā priekšsacīkstēs spēlēs B apakšgrupā, kur ir arī Somija, Krievija, ASV, Šveice, Vācija, Baltkrievija un Kazahstāna.

Pirms pasaules čempionāta Latvijai vēl ir plānotas pārbaudes spēles "Arēnā Rīga" pret Krievijas izlasi 18. un 19.aprīlī, kā arī pret Franciju 25. un 26.aprīlī. Pēdējās pārbaudes spēles Latvija aizvadīs no 1. līdz 3. maijam Bratislavā, kur triju valstu turnīrā pretinieki būs Slovākijas un Norvēģijas hokejisti.

Latvijas izlases sastāvs spēlēm pret Somiju:

Vārtsargi: Ervīns Muštukovs, Jānis Kalniņš

Aizsargi: Rodrigo Laviņš, Jānis Jaks, Agris Saviels, Guntis Galviņš, Jēkabs Rēdlihs, Mārtiņš Gipters, Mārtiņš Porejs, Maksims Širokovs

Uzbrucēji: Aleksejs Širokovs, Artūrs Kuzmenkovs, Artūrs Ozoliņš, Andris Džeriņš, Miks Lipsbergs, Edgars Kļaviņš, Edijs Brahmanis, Juris Štāls, Roberts Bukarts, Gunārs Skvorcovs, Roberts Jekimovs, Juris Upītis, Māris Bičevskis.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA