Basketbols
2014. gada 17. aprīlis, 11:16

Zināmi visi NBA izslēgšanas turnīra pirmās kārtas pāri

Jauns.lv

Pēc Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta noslēguma kļuvuši zināmi visi gaidāmā izslēgšanas turnīra pirmās kārtas pāri.

Regulārā čempionāta spēcīgākais klubs Sanantonio "Spurs", kas pērn tika līdz sacensību finālam, Rietumu konferences ceturtdaļfinālā spēkosies ar Dalasas "Mavericks" basketbolistiem, bet kluba tuvākie sekotāji Oklahomasitijas "Thunder" tiksies ar Memfisas klubu "Grizzlies".

Citos Rietumu konferences ceturtdaļfināla pāros Losandželosas "Clippers" tiksies ar Goldensteitas "Warriors" komandu, bet Hjūstonas "Rockets" samēros spēkus ar Portlendas "Trail Blazers".

Savukārt Austrumu konferences labākā vienība Indiānas "Pacers" ceturtdaļfinālā spēkosies ar Atlantas "Hawks", kamēr iepriekšējo divu gadu līgas čempioni Maiami "Heat" tiksies ar Šarlotes "Bobcats" basketbolistiem.

Vēl divos Austrumu konferences ceturtdaļfināla pāros gaidāmi dueļi starp Toronto "Raptors" un Bruklinas "Nets", kā arī starp Čikāgas "Bulls" un Vašingtonas "Wizards".

Sērijas ritēs līdz vienas komandas trim uzvarām. Pirmie izslēgšanas turnīra mači gaidāmi sestdien.

"Spurs" komanda izslēgšanas turnīrā piedalīsies jau 17.gadu pēc kārtas, kas ir līgas rekords, kamēr "Raptors" un "Wizards" "play-off" cīņas sasniegušas pirmoreiz kopš 2008.gada. Vēl "Bobcats" komanda izslēgšanas turnīrā startēs pirmoreiz kopš 2010.gada.

Šī ir pirmā sezona NBA vēsturē, kad līdz izslēgšanas turnīram netika uzreiz trīs slaveni līgas klubi - Bostonas "Celtics", Losandželosas "Lakers" un Ņujorkas "Knicks".

"Heat" pērn kļuva par trīskārtēju NBA čempioni, turklāt komandai tas bija otrais tituls pēc kārtas. Sērijā līdz četrām uzvarām tā ar 4-3 pieveica "Spurs" basketbolistus.

LETA