Zināms Latvijas hokeja izlases sastāvs pēdējām pārbaudes spēlēm
Latvijas izlases rindās Slovākijā varētu spēlēt arī nesen NHL debitējušais Kristers Gudļevskis.
Hokejs
2014. gada 29. aprīlis, 13:56

Zināms Latvijas hokeja izlases sastāvs pēdējām pārbaudes spēlēm

Jauns.lv

Latvijas hokeja valstsvienība uz šonedēļ gaidāmo pārbaudes turnīru Bratislavā dosies 26 spēlētāju sastāvā, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Latvijas izlases sastāvā iekļauti trīs vārtsargi, deviņi aizsargi un 14 uzbrucēji.

Mājās paliks vārtsargs Elvis Merzļikins, aizsargs Mārtiņš Porejs, kā arī uzbrucēji Koba Jass, Miķelis Rēdlihs, Roberts Jekimovs un Ronalds Ķēniņš, kurš ir saaukstējies.

Kā ziņots, Ķēniņam pievienoties Latvijas izlasei bija plānots vien otrdien. Savukārt otrdien treniņus ar izlasi uzsāka Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Bufalo "Sabres" uzbrucējs Zemgus Girgensons, kurš slidoja vienā virknējumā ar Kasparu Daugaviņu un Miku Indraši.

Latvijas hokeja izlasei joprojām nepalīdz uzbrucējs Lauris Dārziņš, kurš ir noskaņots pesimistiski par savu došanos uz pasaules čempionātu. Tomēr kā sarunā ar aģentūru LETA atzina LHF preses sekretārs Māris Gorbunovs, skaidrība varētu būt ceturtdien, kad uzbrucējs pamēģinās paslidot un galīgais lēmums tiks pieņemts pēc tam.

Latvijas izlase Bratislavā aizvadīs pēdējās pārbaudes spēles pirms gaidāmā pasaules čempionāta, aizvadot mačus ar Slovākijas un Norvēģijas valstsvienībām.

Pasaules čempionāts Minskā risināsies no 9. līdz 25.maijam. Latvijas izlase tajā spēlēs vienā apakšgrupā ar Somiju, Krieviju, ASV, Šveici, Vāciju, Baltkrieviju un Kazahstānu.

Latvijas hokeja izlases sastāvs pārbaudes turnīram Bratislavā:

vārtsargi - Edgars Masaļskis, Kristers Gudļevskis, Ivars Punnenovs;

aizsargi - Artūrs Kulda, Georgijs Pujacs, Kristaps Sotnieks, Rodrigo Laviņš, Guntis Galviņš, Jēkabs Rēdlihs, Jānis Jaks, Māris Jass, Agris Saviels;

uzbrucēji - Zemgus Girgensons, Miks Indrašis, Kaspars Daugaviņš, Herberts Vasiļjevs, Mārtiņš Cipulis, Aleksandrs Ņiživijs, Andris Džeriņš, Gints Meija, Kaspars Saulietis, Roberts Lipsbergs, Māris Bičevskis, Juris Štāls, Armands Bērziņš, Roberts Bukarts.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA